A halálcsoport első helye a tét

Vágólapra másolva!
Akárcsak a keddi nap során, úgy szerdán is mindössze egy továbbjutó hely kiadó a csoportmérkőzések utolsó körében, mivel az előzetesen "halálcsoportnak" tartott, C betűjelű kvartettben már eldőlt a továbbjutás kérdése - így az argentin-holland derbi tétje "csak" a csoportelsőség lesz. A D csoportban viszont még csak Portugália érezheti magát a legjobb 16 között, a másik pozícióért Angola és Mexikó vetélkedik.
Vágólapra másolva!

Az angolaiak továbbjutási esélye persze sokak szerint csak elméleti, hiszen az afrikai együttes csak akkor mehet tovább, ha legyőzi Iránt, Mexikó pedig vereséget szenved Portugáliától, ráadásul a két mérkőzés összesített gólkülönbsége eléri a négyet - a hármas különbség csak akkor elég, ha Angola legalább három gólt szerez.

Könnyen belátható, hogy az események utóbbi alakulása nem túl valószínű, de az angolaiak azért még kapaszkodnak az utolsó szalmaszálba. Az afrikai együttesnél André Macanga eltiltás miatt nem léphet pályára, a helyét várhatóan a kevéssel a vb előtt portugálból honosított Ruí Márques foglalja el. A jelek szerint az angolaiak várhatóan továbbra is ragaszkodnak az eddigi találkozókon látott 4-5-1-es felálláshoz, vagyis Pedro Mantorras megint csak csere lesz.

Irán válogatottja számára már csak a tisztes helytállás a tét, vagyis hogy ne pont nélkül távozzon a tornáról, és Angola ellen erre azért megvan a lehetősége. A csapat nem számíthat védekező középpályására, a két összecsapáson két sárga lapot begyűjtött Dzsavad Nekunamra, akinek a helyére az a Feridun Zandi kerülhet be, aki az első meccsen nem játszott, legutóbb pedig csak csere volt.

Sérülés miatt nem játszhat a középhátvéd Jahia Golmohammadi, őt Sorab Baktiarizadeh pótolja majd, és kérdéses még a sérüléssel bajlódó játékmester, Ali Karimi szereplése is, ha ő nem tudja vállalni a játékot, akkor a veterán csatár, Ali Daei kaphat játéklehetőséget.

A várható kezdőcsapatok:
Irán: Mirzapur - Kaabi, Rezaei, Baktiarizadeh, Noszrati - Mahdavikia, Karimi, Tejmurian, Zandi, Madancsi - Haszemjan.
Angola: Joao Ricardo - Loco, Jamba, Kali, Delgado - Zé Kalanga, Ruí Márques, Figueiredo, Mateus, Mendonca - Akwa.