Argentin-holland szalonremi

Vágólapra másolva!
A labdarúgó-világbajnokság C csoportjának utolsó fordulójában gól nélküli döntetlent játszott egymással a végső győzelemre is esélyesnek tartott argentin és holland válogatott. A csoportgyőztes dél-amerikai együttes Mexikó, Hollandia pedig Portugália ellen folytatja a nyolcaddöntőben.
Vágólapra másolva!

C csoport, 3. forduló:
Hollandia - Argentína 0-0
Frankfurt, 48 ezer néző
v.: Luis Medina Cantalejo (spanyol)
Hollandia: Van der Sar - Jaliens, Boulahrouz, Ooijer, De Cler - Sneijder (Maduro, 86.), Van der Vaart, Cocu - Kuijt, Van Nistelrooy (Babel, 56.), Van Persie (Landzaat, 67.)
Argentína: Abbondanzieri - Burdisso (Coloccini, 24.), Ayala, Milito, Cufré - Cambiasso, Mascherano, Riquelme (Aimar, 80.), Maxi Rodriguez - Messi (Cruz, 69.), Tevez
sárga lap: Kuijt (28.), Ooijer (42.), de Cler (48.), illetve Cambiasso (57.), Mascherano (90.)

A világbajnokság csoportjainak kisorsolása óta szakemberek és szurkolók egyaránt halálcsoport jelzővel illették a C jelű négyest, és félelemmel vegyes áhítat költözött mindenki szívébe, amikor a kvartettben szereplő csapatok esélyeit latolgatta.

Nos, ehhez képest két fordulót követően két hat- és két nullapontos csapatra szakadt a minimezőny, az utolsó körben ráadásul egymással kellett megküzdeniük az azonos szinten lévőknek. Bár az argentin-holland csúcsrangadó a csoportelsőségről hivatott dönteni, mindkét kapitány, Jose Pekerman és Marco van Basten egyaránt alaposan felforgatta csapatát, és a sárga laposokat, valamint a kulcsemberek egy részét a kispadra ültette.

Ez még önmagában nem lett volna gond - elég, ha csak arra gondolunk, hogy a dél-amerikaiak a Tevez, Messi csatárduóval kezdtek -, viszont a két csapat semmi jelét nem adta annak, hogy az előzetes várakozásoknak megfelelő remek játékkal szeretné szórakoztatni a közönséget.

A D csoport végeredményének ismeretében mindkét gárda pontosan tudta, hogy milyen eredményt kell elérnie ahhoz, hogy Portugália, illetve Mexikó ellen folytathassa a nyolcaddöntőben, az első félidőben mutatott produkció pedig arra engedett következtetni, hogy mind Argentína, mind Hollandia tökéletesen elégedett pillanatnyi helyzetével, és leendő ellenfelével.

Forrás: EPA

A látszat csal: ekkora küzdelem nem volt




A második félidő ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt, és az előzetesen a világbajnokság egyik legjobb meccsének várt összecsapás lassan teljes unalomba fulladt.

A hajrában aztán a cseredömping, egyre erősödő füttykoncert, a vége pedig 0-0, amellyel Argentína csoportgyőztes, így Mexikóval küzdhet a nyolc közé jutásért, míg a csoportmásodik hollandok Portugáliával néznek majd farkasszemet.