Társoldalunk:

Cannavaro: Nedvedtől illik félni

2006.06.22. 2:22

Fabio Cannavaro, az olasz válogatott csapatkapitánya, a világ egyik, ha nem a legjobb középső védője nincs könnyű helyzetben. Klubcsapatát, a Juventust az olasz bundabotrány miatt megfoszthatják az elmúlt két évben begyűjtött scudettójától, míg Itáliának - az Egyesült Államok elleni remije után - Csehország könnyen a végzetet jelentheti a focivébén. A squadra azzurra 32 esztendős sármőrével Duisburgban találkoztunk.

Az olasz válogatott remekül kezdte a XVIII. németországi labdarúgó-világbajnokságot, hiszen Ghánát simán, 2-0-ra legyőzték Fabióék, majd jött az a bizonyos "furcsa" USA elleni meccs: a kaiserslauterni összecsapáson Cristian Zaccardo bakiparédéba illő öngólt lőtt, majd egy olasz, illetve két amerikai játékost is kiállított az uruguayi játékvezető. Marcello Lippi neveltjei emberelőnyben sem tudták legyőzni a tengerentúliakat - akiket a csehek simán vertek első idei vb-meccsükön -, így Hamburgban legalább egy pontot meg kell szereznie a korábbi világbajnoknak a győzelmi kényszerben lévő Csehország ellen.

"Köztudottan sok gond van a csapat körül, ami egy újabb ok arra, hogy ne menjük idő előtt haza a világbajnokságról, hiszen a problémákat meg kell oldani, de mindenképp még itt, Németországban" - mondta az olasz csapat duisburgi főhadiszállása közelében, az MSV stadionjában rendezett beszélgetésen - többek között - az [origo]-nak is Fabio Cannavaro. "Azon vagyunk, hogy semmi és senki ne befolyásolhassa a teljesítményünket, s hogy napról napra minél jobb futballal rukkoljunk elő. Két éve, mióta együtt vagyunk, rengeteget fejlődtünk, Ghána ellen nem is volt gond, jól ment a játék, az amerikaiak ellen viszont semmi sem úgy alakult, ahogyan terveztük. Bár emberelőnybe kerültünk, sokkal jobb lett volna, ha 11 a 11 ellen játszhatjuk le a meccset, én mondom, akkor nem ez lett volna a végeredmény."

Ha csütörtökön "csak" remizik Itália Csehországgal, Ghána pedig a csehek után Amerikát is elpüföli, akkor csoportmásodik lesz a dél-európai válogatott, azaz létrejöhet a brazil-olasz álomnyolcaddöntő. Kérdés persze, hogy erről álmodik-e Fabio: "Abszolút nem zavarna minket, ha összekerülnénk a brazilokkal, mert bár nagyon hatékonyan és látványosan fociztak az első két meccsükön, rendkívül technikásak, mégsem félünk tőlük, miért is tennénk. De erről egyelőre nem érdemes beszélnünk, mivel a célunk még mindig a csoportelsőség. Nem kalkulálgatunk, kifutunk a gyepre, és megnyerjük a csehek elleni meccset - ez a tervünk."

A közvélemény szerint a világbajnokság legparázsabb játékospárharcát hozhatja a hamburgi rangadó, amelyen a csapatkapitány klubtársával, a cseh Pavel Nedveddel fog farkasszemet nézni. S hogy miképp vélekedik erről a mosolygós olasz? "Egy hónapja már beszéltünk a mostani találkánkról, azóta viszont nem került szóba. Egyet mondok: Nedved ellen nagyon nehéz lesz futballozni, a lelkesedése határtalan, és a nagy meccsekre mindig felszívja magát. Ő egy igazi profi, akitől illik félni."

Forrás: [origo]

Az olaszok csapatkapitánya csoportelsőségre számít

Befejezésképp a szimpatikus védő megnyugtatott minden olasz rajongót: "Zaccardo már feldolgozta az öngólját, és meglátják majd, jobb lesz, mint valaha, Totti a csapat legnagyobb erőssége lesz (bárcsak több Tottink lenne!), Toni gólt fog rúgni, az eltiltott De Rossit pedig pótolni fogjuk. Lippi mester gőzerővel a taktikai variációkon elmélkedik, és biztos vagyok benne, hogy a legjobb döntést fogja meghozni - majd meglátják..."

Juha Pál
(Duisburg)

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK