Harmadszorra nősült Franz Beckenbauer

Vágólapra másolva!
Harmadszorra is megnősült Franz Beckenbauer, a németek legendás védője és szövetségi kapitánya, az idei labdarúgó-világbajnokság szervező bizottságának elnöke.
Vágólapra másolva!

A Császár és Heidi Burmester titokban, Ausztriában, egy Kitzbühel melletti helységben mondta ki az igent. Beckenbauer soha nem rejtette véka alá, hogy el akarja venni feleségül Burmestert, két gyermekének édesanyját, de az időpontot titokban tartotta.

"Olyan napot akartunk, amely csak a miénk, amikor nincs stressz, nincs felfordulás. Senki sem várta, hogy a világbajnokság kellős közepén házasodunk össze" - nyilatkozta Beckenbauer a Bild című lap szombati számában.

A 60 éves Beckenbauer harmadik felesége a Bayern München egyesületnél dolgozott titkárnőként, s kedvéért a futballcsászár elvált nejétől. Beckenbauer mind játékosként, mind szövetségi kapitányként világbajnoki címet szerzett, 1974-ben, illetve 1990-ben. Neki tulajdonítják, hogy Németország labdarúgó-világbajnokságot rendezhet, ő "hozta Németországba a vb-t."

A szervező bizottság elnökeként az elmúlt két hétben szinte állandóan úton volt: helikopteren ingázott a stadionok között, gyakran volt olyan nap, amikor három mérkőzésre is eljutott. A 48 csoportmérkőzésből 32-őt látott, azt tervezi, hogy a vb 64 meccséből 48-at néz meg a helyszínen.