Társoldalunk:

Hiddink eddig mindig ott volt a legjobb négyben

2006.06.26. 1:11

Mind az ukrán, mind a svájci csapat számára a csoportból való továbbjutás volt a cél a torna előtt, és miután ezt sikerült megvalósítani, minden további győzelem "bónusznak" számít - márpedig a két gárdából az egyik biztosan ott lesz a nyolc között.

Az ukránoknak mindez világbajnoki újoncként sikerülhet, pedig azok után, hogy az első találkozójukon 4-0-ra kikaptak a spanyoloktól, ezt kevesen gondolták volna. Oleh Blohin mester azonban átszervezte a csapatát, és a 3-5-2-es taktika bejött, így most is ezt alkalmazza majd.

A védelmet azonban kénytelen felforgatni, mivel Vjacseszlav Szviderszkij és Andrij Ruszol is begyűjtött két sárga lapot, vagyis eltiltás miatt nem játszhat - így a spanyolok ellen kiállított Vlagyiszlav Vascsuk, illetve Volodimir Jezerszkij kerül be a kezdők közé.

A svájciaknál is egy hátvéd hiánya jelent problémát, a koreaiak ellen a saját testi épségét nem kímélve gólt fejelt Philippe Senderos vállsérülést szenvedett, és a tornán már nem léphet pályára. A kezdő tizenegyben így a még Senderosnál is két évvel fiatalabb, mindössze 19 esztendős Johan Djorou szerepel majd.

Más pozícióban valószínűleg nem lesz változás a koreaiak elleni összecsapáshoz képest, vagyis a helvétek megint egy csatárral kezdenek majd, és a középpályán ott lesz az a Hakan Yakin, aki a vébékeretbe is csak Johan Vonlanthen sérülése miatt került be.

A várható kezdőcsapatok:
Svájc: Zuberbühler - P. Degen, Djourou, Müller, Magnin - Wicky, Vogel, Cabanas, H. Yakin, Barnetta - Frei. Szövetségi kapitány: Kuhn.
Ukrajna: Sovkovszkij - Jezerszkij, Vascsuk, Neszmacsnyij - Huszev, Timoscsuk, Selajev, Rebrov, Kalinyicsenko - Sevcsenko, Voronyin. Szövetségi kapitány: Blohin

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK