Társoldalunk:

Rekordösszegért fogadtak az angol vb-sikerre

2006.06.29. 15:08

Minden idők legnagyobb értékű készpénzes sportfogadását tette meg Londonban egy arab mágnás, aki 200 ezer fontot (több mint 80 millió forintot) tett fel az angol futballválogatott világbajnoki győzelmére.

A legnagyobb brit bulvárlap, a The Sun csütörtöki beszámolója szerint a 40-es éveiben járó, dubaji illetőségű szerencsejátékos a William Hill fogadóiroda-hálózat legnagyobb londoni üzletébe állított be még a németországi világbajnokság kezdete előtt, szó szerint egy kosár pénzzel. A névtelenségbe burkolózó, de bizonnyal gazdag hazardőr ugyanis - akinek hazájában tilos a fogadójáték - egy piaci kosárban először 50 ezer fontot tett le az iroda pultjára, a köznapi brit készpénzforgalomban nemigen használt 50 fontos címletekben, és a következő nap 100 ezer fonttal, még egy napra rá pedig további 50 ezer fonttal toldotta meg a tétet. 

A 100 ezer fontnyi készpénz megszámlálása több mint egy órát vett igénybe, az 50 ezer fontos részfogadásokkal fél óra alatt végeztek az iroda munkatársai. 

A William Hill jelenleg 6:1-es - vagyis az angol válogatott szempontjából nem túl jó - eséllyel kínálja fogadásra Anglia vb-győzelmét, tehát az arab fogadójátékos 1,2 millió fontos (csaknem 500 millió forintos) világrekord fogadási nyereményt zsebelhetne be Sven-Göran Eriksson szakvezető legénységének diadala esetén.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK