Ezúttal nem a döntőben lesz német-argentin csata

Vágólapra másolva!
A két pénteki negyeddöntő közül az egyik igazi futballcsemegét ígér, hiszen egy háromszoros és egy kétszeres világbajnok csap össze, ráadásul Argentína és Németország két alkalommal döntőt is játszhatott - mostani találkozójukat nem véletlenül tartják sokan előrehozott döntőnek. Az olasz-ukrán összecsapástól azonban a többség nem vár látványos játékot, elsősorban a két gárda nyolcaddöntőben mutatott teljesítménye miatt, de ez a mérkőzés is érdekesnek ígérkezik.
Vágólapra másolva!

Az NSZK és Argentína a nyolcvanas évek második felében uralta a világ labdarúgását, 1986-ban és 1990-ben is ennek a két országnak a válogatottja játszotta a vb-döntőt - előbb az argentinok majd a németek diadalmaskodtak. Azóta viszont az albiceleste egyszer sem tudott bejutni a legjobb négy közé, és a germánok is csak egyszer, 2002-ben jutottak ilyen messzire a tornán. Most tehát egyik gárda számára megint korai véget ér a viadal, és nehéz lenne megjósolni, hogy melyik csapat az esélyesebb a továbbjutásra.

A németek mellett szól az, hogy házigazdaként szerepelhetnek, ráadásul Jürgen Klinsmann együttese eddig a vártnál sokkal jobb teljesítményt nyújtott, látványos támadójátékával sok hívet szerzett magának. A germánok trénere ráadásul megint a megszokott kezdő tizenegyet küldheti pályára, mert bár Michael Ballack és Miroslav Klose is kénytelen volt kihagyni a keddi edzést kisebb sérülés miatt, de szerdán már a többiekkel együtt tréningezhettek.

Az argentinoknál José Pekerman mester számára a jobbhátvéd pozíciója jelenti a legnagyobb problémát: az ezen a poszton alapembernek számító Nicolás Burdisso a Mexikó elleni nyolcaddöntőt sérülés miatt kénytelen volt kihagyni, és a helyén szerepelt Lionel Scaloni bizony meglehetősen bizonytalanul mozgott.

Egyelőre nem tudni, hogy Burdisso most vállalni tudja-e a játékot, de valószínűbb, hogy nem, azonban a hírek szerint Pekerman Scalonit sem akarja a kezdők között szerepeltetni, így elképzelhető, hogy az alaphelyzetben balhátvéd Leandro Cufré szerepel majd a védelem jobb oldalán. Visszatér viszont a kezdő tizenegybe az előző meccseket sérülés miatt kihagyott Luis González, ami azt jelenti, hogy a középpályáról Estebán Cambiasso marad ki. Ez egyébként egy támadóbb szellemű csapatot ígér, és mivel eddig a németekre sem az volt a jellemző, hogy defenzíven futballoztak volna, így aztán jó esély van rá, hogy a két csapat egy rendkívül látványos összecsapást játszik majd.

A várható kezdőcsapatok:
Németország: Lehmann - A. Friedrich, Mertesacker, C. Metzelder, Lahm - B. Schneider, Frings, Ballack, Schweinsteiger - Podolski, Klose.
Argentína: Abbondanzieri - Cufré, Ayala, Heinze, Sorín - L. González, Mascherano, Riquelme, Maxi Rodríguez - Saviola, Crespo.