Angol-brazil helyett portugál-francia

Vágólapra másolva!
Anglia rendkívüli népszerűségnek örvendett Németországban, a brit szurkolók minden találkozón elfoglalták az éppen aktuális vb-helyszínt, és parázs hangulatot varázsoltak a városokba és a stadionokba egyaránt. Most Gelsenkirchen volt a soros, amelyről a szombat esti negyeddöntő után kiderült, hogy végállomást jelent az angol fanatikusok számára, mivel Portugália megállította a szigetországiakat.
Vágólapra másolva!

Juha Pál helyszíni tudósítása Gelsenkirchenből

Gelsenkirchen városának két lecke is feladatott a szombati Anglia-Portugália mérkőzés előtt. Először is, "intéznie" kellett a városba érkezett közel százezer szurkolót, valamint lépnie kellett a gyors időjárás-változásra, a meccsnapra ugyanis a tavaszi enyhe idő fülledt nyárivá változott.

A szervezők már hét közben tudták, hogy mintegy 80 ezer angol és 15 ezer portugál fog érkezni a helyszínre. Stuttgartban az Anglia-Ecuador nyolcaddöntő után 137 randalírozó zavarta meg a rendet, a rendőrök mégis felkészültnek érezték magukat.

"Senki sem állítja, hogy az angolok mind huligánok, sőt a stuttgarti csendháborítók közül sokan nem is szigetországiak voltak. Az alkohol és az erős napsütés kombinációja kihozza az agresszivitást az emberekből. Tovább fokozza a bajt, hogy sokan jegy nélkül érkeznek a helyszínre, és túl hangosan adhatnak hangot felháborodásuknak, ha ott sem tudnak belépőhöz jutni" - mondta a rendőrség szóvivője, Frank Sobotta a Westfalische Rundschau című helyi újságnak.

Sobotta úr rátapintott a lényegre, hiszen 30 foknál is melegebb volt az idő, a drukkerek - persze főleg az angolok - nem tudtak jobb ellenszert a kánikulára, mint a jéghideg német sört. A városközpontban vidám volt mindkét tábor, az idei vébé szokásainak megfelelően együtt énekeltek a rajongók, majd irány a stadion.

Ezúttal nem voltak irigylésre méltó helyzetben a szuperarénába indulók, mivel a 274 ezer lakosú település közlekedési infrastruktúrája egyszerűen képtelen több mint 50 ezer embert pár órán belül zökkenőmentesen elvinni a pályaudvarról a stadion területére. A korábban már kielemzett 302-es villamosjáratból legalább 10 egymás mögé torlódva várt a forgalom hígulására, ami persze nem következett be. Az autósok két sávjában sem volt rózsás a helyzet, sokan inkább gyalog indultak neki a 8-10 kilométeres útnak, minthogy 50 fokos járművekben főjenek - nem biztos, hogy a sétálók később értek oda a találkozó helyszínére.

Forrás: [origo]

Kattintson a galériáért!

A közlekedés okozta lomhaságot a stadion pillanatok alatt jóvátette, hiszen a forró nap elől megmenekítve a főszereplőket, behúzták a "csarnok" tetejét.