Ecuadori a vébé legtapasztaltabb újságírója

Vágólapra másolva!
A németországi labdarúgó-világbajnokságon több mint ötezer újságíró tevékenykedik: van, aki első vébéjéről tudósít, míg egyesek már fél tucat eseményen is kint voltak. Talán nem sokan gondolnák, de a legtapasztaltabb zsurnaliszta immáron tizenharmadik alkalommal ír a legnagyobb futballeseményről.
Vágólapra másolva!

Alfonso Laso Bermeo nem a labdakezelésével tűnt ki a vébék történetében, hanem azzal, hogy az idei németországi mundiallal együtt 13 alkalommal vett részt újságíróként az eseményen. A 77 éves ecuadori szakíró a legöregebb akkreditált tudósítója a világbajnokságnak.

Bermeo az Ecuador Expressónak dolgozik, valamint rádiós közvetítéseket ad a La Rednek. "Úgy gondolom, a lelkesedésem nem csappant meg az idők folyamán" - mondta a Ruhr-vidéki Westfalische Rundschau nevű újságnak az idős zsurnaliszta, majd bevallotta: "Nekem a stadion az életterem, itt érzem magam a legjobban."

A matuzsálem futballszakértőnek Ronaldo a kedvence, de már nagyon sok jó játékost látott életében: "Mindenkinek megvan a maga ideje, aztán újak jönnek a helyükre" - tette hozzá a dél-amerikai Bermeo, akinek honfitársai a nyolcaddöntőig jutottak, ott azonban Anglia elbúcsúztatta Ecuadort.

Az idei vébét illetően a brazilokra tippelt a sokat látott zsurnaliszta, aki 2005-ben megkapta a Jules Rimet-kitüntetést, melyet a FIFA elnöke, Sepp Blatter adott át neki. A díjat azok kaphatják meg, akik "munkájukkal és szenvedélyükkel nagyban hozzájárultak eme csodálatos játék fejlődéséhez", és legalább 11 vb-n részt vettek már. Az ecuadori újságíró a tizedik a világon, aki ezzel a kitüntetéssel dicsekedhet.

Juha Pál