Társoldalunk:

A franciák Materazzi fejét követelik

2006.07.10. 9:35

A világbajnoki döntőt elbukó francia labdarúgó-válogatott tagjai kiállnak a hosszabbításban piros lapot kapó Zinedine Zidane mellett, és a csapatkapitányt szidalmazó Marco Materazzi megbüntetését követelik.

A legdurvábban William Gallas fogalmazott: "Amikor láttam, hogy Zidane-t kiállítják, az olaszt legszívesebben pofán vágtam volna!"

Raymond Domenech, az ezüstérmes válogatott szövetségi kapitánya szomorúságának adott hangot: "Borzalmas érzés volt látni, hogy azon a vb-n, ahol remekül játszott, piros lapot kap a döntőben, és így fejezi be pályafutását. Tíz percre volt attól, hogy mindenki tapssal búcsúztassa."

A tizenegyes-párbajban egyedüliként hibázó David Trezeguet nem Zidane-t okolja a vereségért, mert barátját egyértelműen durván provokálták: "Zinedine emelt fővel búcsúzhat, ám az a másik (Materazzi), aki megnyerte a vb-t, nem. Az élet fontosabb, mint a futball."  Trezeguet hozzátette: Zidane - ha nem vonulna vissza - biztos eltiltást kapna, ám az, aki megsértette, nem.

Marcello Lippi, az olaszok szövetségi kapitánya szerint bizarr, hogy Zidane ilyen körülmények között vonul vissza. A döntő legjobbjának választott Pirlo nem érti, mi történt: "Zidane talán ideges, talán fáradt volt. Ennek ellenére nagy bajnokként vonul vissza."

A két főszereplő - a rendes játékidő két gólszerzője - egyelőre nem nyilatkozott az incidensről. A francia klasszis csak a csapattársaival beszélt, míg Materazzi a rá váró újságíróknak csak egy "ciao-t" mondott.

Zidane a finálé 110. percében szándékosan belefejelt Materazzi mellkasába, a játékvezető pedig a partjelző tájékoztatása után kiállította a sztárt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK