Elvehetik Zidane vb-s Aranylabdáját

Vágólapra másolva!
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke egy interjúban utalt arra, hogy sportszerűtlensége miatt Zinédine Zidane akár a németországi világbajnokság legjobb játékosának járó címet, az Aranylabdát is elveszítheti.
Vágólapra másolva!

A vasárnapi díjátadóról hiányzó sportvezető az olasz La Repubblica című lapnak adott interjújában beszélt a francia világsztár ügyéről, amelyet a FIFA is vizsgál. "A FIFA végrehajtó bizottságának joga és kötelessége közbelépni olyan esetekben, amikor a sportetikával ellentétes viselkedést tapasztal a pályákon" - mondta Blatter.

A svájci sportdiplomata ugyanakkor óvatosan válaszolt a Zidane-nal szembeni lehetséges büntetéseket firtató kérdésre: "Meg kell várni a vizsgálat végeredményét. Ugyanakkor be kell vallanom, hogy nagyon fájt látnom, amit tett."

A pályafutása utolsó meccsét játszó Zidane rövid szóváltás után mellkason fejelte Marco Materazzit az olaszok elleni világbajnoki döntő 110. percében, ami után a játékvezető kiállította őt. Azt továbbra sem lehet tudni, pontosan mi váltotta ki belőle a súlyos sportszerűtlenséget, ám a "nagy titok" leleplezésére valószínűleg már nem kell sokáig várni, ugyanis Zidane a Canal Plus televíziós csatornának hamarosan nyilatkozik az esetről.

Fotó: Juha Pál [origo]

Ekkor még a csúcson volt ZZ

A focivébé akkreditált újságírói egyébként már a finálé előtt leadhatták voksukat a véleményük szerinti legjobb játékosra, igaz, a döntő után éjfélig lehetett szavazni. Három futballistát kellett megnevezniük a média képviselőinek, az első helyezett öt, a második három, a harmadik pedig egy pontot kapott. Zidane 2012 egységgel nyert, a második és harmadik helyen az aranyérmes olasz válogatott két klasszisa, Fabio Cannavaro (1977) és Andrea Pirlo (715) végzett.

[origo] / (MTI)