Társoldalunk:

Elizondo nem habozott Zidane kiállításánál

2006.07.14. 11:20

Horacio Elizondo, a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjének játékvezetője egy argentin lapnak elmondta, egy pillanatig sem habozott kiállítani a francia Zinedine Zidane-t.

A németországi eseményről hazatért dél-amerikai bíró nem látta a 108. percben történt eseményeket, amikor a francia irányító mellkason fejelte az olasz Marco Materazzit, de segítői pár perccel később tájékoztatták az esetről és ő ezt követően azonnal felmutatta a piros lapot.

"Nem hallottam, mit mondott egymásnak a két játékos, így nem tudhatom Materazzi mivel váltotta ki Zidane fejelését, ezt majd a videofelvételek segítségével meg lehet állapítani. Ugyanakkor szerintem semmi sem mentheti fel a francia játékost" - nyilatkozta Elizondo.

A pályafutása utolsó mérkőzésén szereplő Zidane egy szerdai tv-interjúban elmondta, hogy Materazzi rendkívül durva szavakkal sértegette az édesanyját és a lánytestvérét. Hozzátette: egyszer vagy kétszer még elengedte a füle mellett a szavakat, de amikor az olasz harmadszor is megismételte azokat, elvesztette a fejét.

A hosszabbítás utolsó tíz percére megfogyatkozott francia válogatott büntetőrúgásokkal elveszítette a finálét.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK