Vb-újra I.: Ez történt a csoportkörben

Vágólapra másolva!
Összeállításunkban felidézzük az idei év legfontosabb sporteseményén, a németországi labdarúgó-világbajnokságon történteket. Négy nap alatt újra átélheti az egy hónapig tartó foci-csúcsesemény minden egyes rezdülését, Owen sérülésétől a portugál-holland sárga- és piroslapjárásán át, egészen a Zidane-Materazzi afférig. Olvassa újra mérkőzéstudósításainkat, helyszíni beszámolóinkat, és nézze meg a 64 meccs akár összes gólját!
Vágólapra másolva!
  • Németország - Costa Rica 4-2
    Az A csoport - és a világbajnokság - nyitómérkőzésén a német válogatott közönségszórakoztató összecsapáson 4-2-re verte Costa Ricát. A közép-amerikai válogatott felszabadult játékával végig partiban volt a házigazdával, azonban hiába talált be kétszer Paulo Wanchope, a végén Frings bombagólja eldöntötte a vitás kérdéseket.
    Forrás: [origo] Összefoglaló
    Forrás: [origo] Képgaléria
  • Lengyelország - Ecuador 0-2
    A lengyel válogatottat ha nem is sorolták a titkos esélyesek közé, abban mindenki egyetértett, hogy a házigazda németek mellett nekik van a legkomolyabb esélyük továbbjutni a csoportból. Ezen a mérkőzésen ebből gyakorlatilag semmi nem látszott, a dél-amerikai csapat imponáló teljesítménnyel győzött.
    Forrás: [origo] Összefoglaló
    Forrás: [origo] Képgaléria
  • Németország - Lengyelország 1-0
    A házigazda ellen már jobban ment a lengyeleknek, azonban végül ez is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy a második kört követően a matematikainál több esélyük legyen a csoportból történő továbbjutásra. Pavel Janas csapatának vesztét a csereként beállt Neuville okozta, aki a 91. percben szerezte a meccs egyetlen gólját.
    Forrás: [origo] Összefoglaló
    Forrás: [origo] Képgaléria
  • Ecuador - Costa Rica 3-0
    A dél-amerikai selejtezőcsoport harmadik helyezettje ellen már korántsem nyújtott olyan jó teljesítményt Costa Rica, mint a nyitómérkőzésen. Ezzel tulajdonképpen túlságosan is finoman fogalmaztunk, hiszen Wanchope-éknak momentumuk sem volt a racionális célfutballt bemutató ecuadoriak ellen.
    Forrás: [origo] Összefoglaló
    Forrás: [origo] Képgaléria
  • Németország - Ecuador 3-0
    Delgadóék gyakorlatilag feladták a házigazda elleni meccset, a kulcsjátékosok egy részét már a nyolcaddöntőre gondolva pihentette Suarez kapitány. Klose az első félidőben duplázott, a második játékrészben pedig éktársa, Podolski is bevette Mora kapuját. A 3-0-val mindkét együttes bejutott a legjobb 16 közé.
    Forrás: [origo] Összefoglaló
    Forrás: [origo] Galéria
  • Costa Rica - Lengyelország 1-2
    Csalódottak meccse, a jobb szájízzel történő távozás kedvéért. Úgy tűnt, még az a csúfság is megeshet a lengyelekkel, hogy szégyenszemre nulla ponttal kell hazakullogniuk a szomszédolásból. Bosacki gondoskodott róla, hogy ne így legyen, és duplájával végül megfordította az összecsapást.
    Forrás: [origo] Összefoglaló
    Forrás: [origo] Galéria