Vb-újra IV.: Elődöntő, bronzmeccs, döntő

Vágólapra másolva!
Összeállításunkban felidézzük az idei év legfontosabb sporteseményén, a németországi labdarúgó-világbajnokságon történteket. Újra átélheti az egy hónapig tartó foci-csúcsesemény minden egyes rezdülését, Owen sérülésétől a portugál-holland sárga- és piroslapjárásán át, egészen a Zidane-Materazzi afférig. Olvassa újra mérkőzéstudósításainkat, helyszíni beszámolóinkat, és nézze meg a 64 meccs akár összes gólját!
Vágólapra másolva!

Elődöntő:

  • Németország - Olaszország 0-2
    Két háromszoros futballvilágbajnok válogatott, Németország és Olaszország csapott össze Dortmundban, hogy eldöntse, melyiknek marad esélye arra, hogy negyedszer is a világ legjobbja legyen. A találkozó 119 percen keresztül gól nélküli döntetlenre állt, az utolsó percben azonban Grosso, majd Del Piero is bevette Lehmann kapuját. Olaszország 2-0-s sikerrel jutott fináléba, s a világversenyeken továbbra is veretlen a germánokkal szemben.
    Forrás: [origo] Összefoglaló
    Forrás: [origo] Galéria
  • Portugália - Franciaország 0-1
    Ha nem is sikerült olyan meggyőző teljesítménnyel előrukkolnia a francia labdarúgó-válogatottnak, mint a brazilok elleni negyeddöntőben, Portugália ellen a kevesebb is elegendőnek bizonyult a diadalhoz. A müncheni vb-elődöntőt Zidane tizenegyese döntötte el, így a gallok 1998 után ismét finálét vívhattak.
    Forrás: [origo] Összefoglaló
    Forrás: [origo] Galéria

Bronzmeccs:

  • Németország - Portugália 3-1
    Németország válogatottja lett a bronzérmes, miután 3-1-re legyőzte Portugáliát a harmadik helyért rendezett mérkőzésen. A meccs hőse Bastian Schweinsteiger volt, aki két gólt szerzett, a harmadiknál pedig az ő lövésébe ért bele öngólt érően Petit.
    Forrás: [origo] Összefoglaló
    Forrás: [origo] Galéria

Döntő:

  • Olaszország - Franciaország 5-3 b.
    1994 után másodszor dőlt el büntetőkkel a labdarúgó-világbajnokság döntője. Akkor Olaszország elbukott Brazília ellen, most az eddig minden büntetőpárbajt elvesztő taljánok jobban lőtték a tizenegyeseket, mint a franciák, így negyedszer került Itáliába a világbajnoki trófea. A pályafutása utolsó mérkőzését játszó Zinedine Zidane ugyan beírta magát a történelemkönyvekbe azzal, hogy második vb-döntőjén volt eredményes, de a hosszabbításban lefejelte Marco Materazzit, és így piros lappal búcsúzott a futball világától.
    Forrás: [origo] Összefoglaló
    Forrás: [origo] Képgaléria