Capellóért fut versenyt az Inter és az FA

Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) és a válogatott szövetségi kapitánya, Fabio Capello is kész újratárgyalni szerződése részleteit, azok után, hogy a napokban az olasz szakembert többször is hírbe hozták a Bajnokok Ligája-győztes Internazionaléval. Capello még a világbajnokság előtt rendezni akarja a kérdést, írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A hétvégén több angol lap, köztük a Guardian és a Telegraph is arról cikkezett, hogy az olasz bajnok, kupagyőztes és BL-győztes Internazionale a távozó José Mourinho helyére az angol válogatottat irányító Fabio Capellót szeretné megnyerni a kispadra.

A lavinát a milánói klub elnöke, Massimo Moratti indította el, aki a Sky Italiának azt nyilatkozta: "Nagyon boldog lennék, ha egy olyan edző, mint Capello aláírna hozzánk a világbajnokság után". Moratti hozzátette, örülne, ha az olasz szakember szabaddá tenné magát a vb-t követően.

A hír a legrosszabbkor jött, közvetlenül azelőtt, hogy az angol válogatott elindult volna a dél-afrikai világbajnokságra. Capello ugyanakkor sietett leszögezni, ő soha nem mondta azt, hogy el akarja hagyni az angol válogatottat a vébé után, azt viszont egyik fél sem cáfolta, hogy a kapitány szerződésének záradékában szerepel egy pont, miszerint a világbajnokság után bármelyik fél felbonthatja a kontraktust.

"A nevem állandóan szerepel az újságokban" - mondta Capello a BBC-nek. "Elhangzott a rádióban az Interrel kapcsolatban is, de én az olasz csapattól soha senkivel egyetlen szót sem beszéltem."

Az FA korábbi elnökével, a spanyolokat bundázással vádoló, majd emiatt lemondó Lord Triesmannal szóban már megegyezett a folytatásról, most ezt az egyezséget, illetve az említett záradék ügyét akarja tisztázni a válogatottak ügyeiben illetékes Club England nevű szervezet új elnökével, Sir Dave Richardsszal.

A megoldás mindkét fél számára sürgős, hiszen az angol válogatott június 2-án, szerdán elutazik Dél-Afrikába a világbajnokságra.

"A helyzet két napon belül megoldódik, amint le tudtam ülni beszélgetni Sir Richardsszal" - mondta Capello. "Lord Triesmannal szóban megegyeztünk, de nem írtunk alá semmilyen szerződést."

A Club England ügyvezető igazgatója, Adrian Bevington határozottan kijelentette, az FA azt szeretné, ha Capello maradna az angol válogatott élén legalább a 2012-es Európa-bajnokság végéig.

"Hétfőn leülünk tárgyalni, és megbeszéljük a korábbi, Lord Triesmannal folytatott tárgyalások eredményeit. Az FA álláspontja persze változatlan, mindenki azt szeretné, ha Fabio 2012-ig a válogatott élén maradna."

Capello jövője már márciusban is téma volt. Akkor arról szóltak a hírek, hogy a világbajnokság után az orosz szövetség akarja kivásárolni a szerződéséből, hogy ő legyen a távozó Guus Hiddink utódja.