Parreira a futballvébé után hazatér Brazíliába

Vágólapra másolva!
A jövő pénteken rajtoló labdarúgó-világbajnokság házigazdája, a Dél-afrikai Köztársaság válogatottjának brazil szövetségi kapitánya megerősítette, hogy a vb zárultával befejezi szakvezetői tevékenységét a házigazda csapatánál, és hazatér szülőhazájába.
Vágólapra másolva!

A 67 éves Carlos Alberto Parreira nyilatkozatával azokat a híreszteléseket kívánta cáfolni, amelyek szerint egészen a 2012-es Afrika Kupáig marad jelenlegi csapatának a kispadján.

"Ennyi elég volt, vissza akarok menni Brazíliába, a fiaimhoz és az unokáimhoz, hiányzik a családom - idézték a szakember szavait a hétfői helyi lapok. - Rengeteg vb-n vettem már részt, 42 esztendeje vagyok benne a labdarúgásban, úgy gondolom, megérdemlem a pihenést. De erős csapatot hagyok hátra, olyat, amely meggyőződésem szerint legalább a második körbe eljut a mostani világbajnokságon."

Az 1994-ben, a brazil válogatottal vb-aranyérmes trénernek a 2010-es az ötödik vb-je kapitányként, korábban kétszer Brazília (1994, 2006) egyszer-egyszer pedig az Egyesült Arab Emírségek (1990) és Szaúd-Arábia (1998) szakvezetőjeként vett részt a világeseményeken.

Parreira már tavaly, nem sokkal az után, hogy októberben - pályafutása alatt már másodszor - elvállalta a dél-afrikai kapitányi tisztet, úgy nyilatkozott, hogy a világbajnokság után visszavonul.

Együttese az A csoport tagjaként a vb első szakaszában Mexikó, Uruguay és Franciaország válogatottjával találkozik.