Vágólapra másolva!
Kihagyja a címvédő olasz válogatott első világbajnoki mérkőzését a kisebb sérüléssel bajlódó Andrea Pirlo.
Vágólapra másolva!

Az AC Milan középpályásának a bal vádlija fáj, emiatt pénteken elhagyta a nemzeti együttes sestrieres-i, magaslati edzőtáborát.

Enrico Castellacci, a válogatott orvosa szerint nincs esély arra, hogy a paraguayiak ellen, június 14-én pályára lépjen a 31 éves futballista, aki ugyanakkor milánói rehabilitációját követően a többiekkel együtt utazik majd el nyolcadikán Dél-Afrikába.

"Aggaszt Pirlo állapota, de szerencsére van idő" - mondta Castelacci, hozzátéve, hogy az ilyen jellegű sérülések átlagos gyógyulási ideje 15-20 nap.

Marcello Lippi szövetségi kapitány már szerdán jelezte, hogy 24 játékossal utazik ki a vb-re, a Squadra Azzurra végleges keretében ugyanis helyet kapott a sérüléssel bajlódó Mauro Camoranesi, akinek kérdéses a felépülése. A szakvezető biztonsági tartalékul a keddi keretszűkítésnek áldozatul esett Andrea Cossut viszi magával, akire immár akár Pirlo helyetteseként is szükség lehet.

Az olaszok a paraguayiak mellett az új-zélandiakkal és a szlovákokkal mérkőznek a jövő pénteken kezdődő vb F csoportjában.