Drogba könyöke eltört, Rio Ferdinand kihagyja a vb-t

Vágólapra másolva!
Didier Drogba és Rio Ferdinand is súlyosan megsérült péntek délután a focivébére készülő játékosok közül. Drogba a Japán elleni barátságos meccsen esett a kezére, jobb könyöke eltört, vb-részvételének esélye minimális. Rio Ferdinandnak a térde sérült meg, ami miatt ki kell hagynia a tornát.
Vágólapra másolva!

Az elefántcsontparti Didier Drogba a Japán elleni felkészülési meccsen egy ütközés után ráesett a jobb kezére, s a sérülése olyan súlyosnak bizonyult, hogy le kellett cserélni. A 32 éves csatárt a svájci Sionhoz közeli kórházba vitték, ahol kiderült: eltört a jobb könyöke. "Az orvosok egyelőre nem tudják megmondani, mikor játszhat újra" - nyilatkozta Eric Kacou, a válogatott szóvivője.

Drogba válogatott társa, Kolo Touré szerint nem játszhat a dél-afrikai tornán, és ugyanezt írja a L'Equipe című francia lap is. Elefántcsontpart június 15-én a portugálok ellen mutatkozik be a tornán, később a brazilokkal, valamint az észak-koreaiakkal találkozik a csoportkörben.

Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány csalódottan nyilatkozott, ugyanakkor azt mondta, meg kell nézni, hogy a csapat első számú alapembere tud-e valamilyen rögzítéssel futballozni.

A elefántcsontparti szövetség szűkszavú közleménye szerint egyelőre nem lehet kijelenteni, hogy Drogba kihagyja a vb-t.

Rio Ferdinand tréning közben sérült meg. Az angol válogatott csapatkapitánya a pénteki edzés legvégén becsúszva próbált szerelni, de rosszul érkezett a talajra, amit a bal térde bánt. A 31 éves középső védőt kórházba szállították, ahonnan mankókon távozott, térdén egy jókora kötéssel.

Fabio Capello szövetségi kapitány Ferdinand helyére behívta Michael Dawsont. A Tottenham középhátvédje péntek este repül Dél-Afrikába. A szabályok szerint minden csapat egy játékost cserélhet 24 órával az első meccsének kezdete előtt.

Capello közben megerősítette, hogy a kapus David James hiányzott a tréningről, mert nem múlik térdpanasza, amelyet a játékos szerint a hosszú légiút váltott ki nála. Capello jó hírrel is szolgált a szigetországi együttes híveinek: a középpályás Gareth Barry felgyógyult bokasérüléséből, rendben edzett, és állapota a kapitány szavai szerint napról napra javul.

Anglia - amelynek csoportjában van még Algéria és Szlovénia - az Egyesült Államokkal kezd jövő szombaton.

Felkészülési mérkőzés:
Elefántcsontpart - Japán 2-0 (1-0)
gól:
Tulio (13., öngól), Kolo Touré (80.)

Franciaország - Kína 18.00
Szlovénia - Új-Zéland 20.45