Az iWiW-en Spanyolország a vb-favorit

Vágólapra másolva!
Ahogy négy évvel ezelőtt, úgy idén is indult az iWiW nevű közösségi oldalon vb-játék. Már lehet kedvenc csapatot választani, sőt az első mérkőzésekre már a virtuális téteket is meg lehet tenni. A felhasználók mintegy negyede az Eb-címvédő Spanyolországnak szurkol, a második helyen - jócskán lemaradva - Olaszország áll, kevéssel megelőzve Brazíliát. Szlovénia és Szlovákia a legnépszerűtlenebb.
Vágólapra másolva!

Csütörtök délutánig 198 ezer iWiW-felhasználó szállt be a világbajnokság tippjátékába és választott magának kedvenc csapatot. Nem meglepő módon a választók közel 30 százaléka az Európa-bajnok Spanyolországot favorizálja, egyelőre 57 803-an szorítanak Iniestáék végső sikeréért.

Kevesebb mint feleennyi követőt talált a négy évvel ezelőtti világbajnok, Olaszország (26 051), amely, ha hajszállal is, de megelőzi Brazíliát (25 879). Pedig a 2006-os torna idején még a dél-amerikai gárda volt az iWiW-es játék messze legnépszerűbb alakulata. Biztosan Ronaldinho mosolya miatt, akit ezúttal nem hívott meg a válogatottba a szövetségi kapitány, Dunga.

Ha olyan szoros meccseket láthatunk a vébén, mint amilyen nagy csatát vív a rajongók szimpátiájáért Hollandia, Németország, Argentína és Anglia, akkor nem panaszkodhatunk majd a dél-afrikai torna színvonalára. A négy csapat ebben a sorrendben követi egymást, a hollandokat minden bizonnyal Sneijder és Robben pazar bajnoki formája, a németeket a hűséges hazai rajongótáboruk, az argentinokat Messi cselei, az angolokat pedig a bivalyerős Premier League angol sztárjátékosai teszik szimpatikussá.

Pillanatképünk elkészítésekor Portugália egyetlen rajongói kattintásra volt a tízezres határtól. Cristiano Ronaldóékon kívül már csak egyetlen csapat, a francia bír nagyobb számú követővel (3920), úgy tűnik, a kékek drukkereit Raymond Domenech semmilyen ravasz taktikai húzással nem tudja elüldözni.

Kamerun 1990-es tündöklése óta sokan várják az afrikai csapatok áttörését, de ez egyelőre még az iWiW-en sem sikerült nekik: a legtöbb magyar szurkolóval büszkélkedő Elefántcsontpartnak is mindössze 1220 követője van.

Amilyen nagy verseny van az élen állók között, annyira szoros a mezőny vége is. Némi meglepetésre nem Észak-Koreának van a legkevesebb követője, a sor végén ugyanis Magyarország két szomszédja, Szlovákia (174) és Szlovénia (163) kullog. Azonban Szerbiára nézve megnyugodhatunk: szó nincs róla, hogy a szomszédság ténye lenne a népszerűtlenség oka: Dejan Stankovicék 850 követővel bírnak, ami egyértelműen megalkuvást nem tűrő, harcos játékuknak köszönhető.

Ilyen vb-labdát is nyerhetnek a legjobban tippelők:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=0hK1lvj2BPzKufDJ


Még nem késő csapatot választani és beszállni a világbajnoki tippjátékba! Minden játékos 150 ponttal indul, és a mérkőzések kimenetelére lehet legfeljebb 25 pont erejéig téteket tenni. Az első helyezett egy eredeti vb-labdát és egy iPod Touch készüléket nyer, míg a további legjobb kilenc játékos egy-egy Jabulani labdával lesz gazdagabb. További részletek az iWiW-en.