Vágólapra másolva!
Szombaton megkezdi szereplését a torna egyik legerősebb keretével rendelkező argentin válogatott a világbajnokságon, a Diego Maradona vezette együttes Nigéria ellen játszik. Az argentinok három csatárral kezdhetnek, Messi, Tévez és Higuaín támadhat a Maradona által szervezetlennek nevezett nigériai védelem ellen.
Vágólapra másolva!

Diego Maradonát a kinevezését követő hónapokban nagyon sokat kritizálták, mert rengeteg játékost kipróbált a válogatottban, a kerethirdetéskor pedig Gabriel Milito, Javier Zanetti és Estebán Cambiasso mellőzését vetették a szemére - ám az idei felkészülési mérkőzések arra utaltak, hogy a szövetségi kapitány fejében összeállt az ideális kezdő tizenegy.

Ezeken a mérkőzéseken Carlos Tévez nem játszott kezdőként, de Maradona világossá tette, hogy a Manchester City ásza is ott lesz a kezdőcsapatban. "Carlitost nem lehet kihagyni. Igazi példakép az argentin emberek számára, sokkal inkább az, mint én vagy Messi" - nyilatkozta Maradona. Ez alapján úgy tűnik, hogy az argentinok három csatárral játszanak majd szombaton Nigéria ellen: Lionel Messi feltehetően Tévez és Gonzalo Higuaín mögött játszik majd.

Az argentinok várható 3-4-3-as felállása könnyedén átváltozhat 4-4-2-es formációra, ha a rengeteget futó jobbszélső, Jonás Gutiérrez visszalép jobbhátvédnek. Ez azonban valószínűleg nem fog sorra kerülni, mert Maradona a támadásokra nagyobb súlyt fektetni. "Nigéria fizikálisan rendkívül erős, és kreatív támadójátékkal rendelkezik, a védelmük azonban kicsit szervezetlen, emiatt a támadásokat kell előtérbe helyeznünk" - vélekedett Maradona.

Nigéria védekező középpályásokból nem áll rosszul, ráadásul szakvezetőjük, Lars Lagerbäck minden bizonnyal a fegyelmezett játékot tartja majd a legfontosabbnak - korábban a svéd válogatottnál is ennek volt a híve. Dickson Etuhu és Sani Kaita várhatóan kifejezetten keresni fogja az ütközések lehetőségét, egyikőjük feladata az lesz, hogy mindenhová kövesse Messit. A balhátvéd Taye Taiwo kulcsfigura, hiszen ő sokat megy előre, ami a klasszikus szélsőhátvédek nélkül futballozó argentinok ellen nyerő lépés lehet.

Ezzel együtt a nigériaiak tisztában vannak azzal, hogy elsősorban nem Argentína ellen kell nyerniük, Lagerbäck ki is jelentette, hogy véleménye szerint a csapat a másik két csoportmérkőzésre állhat össze igazán. A két együttes egyébként jól ismerheti egymást, hiszen a 2005-ös U20-as vébé döntőjében, majd a 2008-as pekingi olimpia fináléjában is találkoztak, és az utóbbi meccsen szerepeltek közül most nyolcan vannak ott Dél-Afrikában.

Várható kezdőcsapatok:
Argentína: Romero - Demichelis, Samuel, Heinze, Gutiérrez, Mascherano, Verón, Di María, Messi, Higuaín, Tévez. Szövetségi kapitány: Maradona.
Nigéria: Enyeama - Odiah, Yobo, Shittu, Taiwo, Kaita, Haruna, Etuhu, Odemwingie, Obinna, Aiyegbeni. Szövetségi kapitány: Lagerbäck.