Vágólapra másolva!
Franciaország és Mexikó kénytelen lesz izgalmas meccset játszani ma este, elvégre egy vereség könnyen a torna végét jelentheti mindkét félnek.
Vágólapra másolva!

Elméletben Franciaország és Mexikó is támadó stílusban futballozik, de ebből a gyakorlatban nem sokat mutattak az első meccsükön. Különösen igaz ez a franciákra, akik pedig a torna előtt taktikát is váltottak: Raymond Domenech a 4-3-3-as szisztémában látta a siker kulcsát.

Úgy tűnik, egyetlen vb-meccs elég volt a számára ahhoz, hogy belássa: tévedett, mert Mexikó ellen valószínűleg visszatér a korábban megszokott 4-2-3-1-es játékrendszerhez. A nagy kérdés az, hogy ki milyen poszton szerepel majd: a francia lapok szerint a védekező középpályás pozíciójában az Uruguay ellen jól játszó Abou Diaby lesz Jérémy Toulalan partnere, elöl pedig bekerülhet a csapatba Thierry Henry is, mégpedig Nicolás Anelka helyére. Franck Ribéry a jobb szélen kezdhet, ez pedig Florent Malouda szerepeltetésére ad lehetőséget, de azt sem lehet kizárni, hogy Anelka lesz a jobbszélső, és így Ribéry marad a másik oldalon. Ha a franciák nyernek Mexikó ellen, akkor Domenech történelmet ír, hiszen a 42. győzelmét ünnepelné a nemzeti csapat kispadján, amivel megdöntené Michel Hidalgo rekordját.

A franciák elleni találkozó súlyát a mexikóiak is érzik: "Tudjuk, hogy a francia csapatban rengeteg kiváló játékos van, és ebből a szempontból nem számít, hogy Uruguay ellen nem találtak be, mert tisztában vagyunk vele, hogy milyen gólerősek" - fejtette ki Rafael Márquez, aki Dél-Afrika ellen minden poszton feltűnt: volt védő, középpályás, és ő szerezte az egyenlítő gólt. A közép-amerikaiak kapitánya, Javier Aguirre a jelek szerint nem változtat a kezdő tizenegyén, vagyis Cuauhtemoc Blanco és Javier Hernández várhatóan megint csak kispados lesz.

Franciaország: Lloris - Sagna, Gallas, Abidal, Evra, Toulalan, Diaby, Ribéry, Gourcuff, Malouda, Henry.
Szövetségi kapitány: Domenech.
Mexikó: Pérez - Juárez, Márquez, Rodríguez, Salcido, Torrado, Aguilar, Osorio, Giovani, Franco, Vela.
Szövetségi kapitány: Aguirre.

www.global-soccer.eu