Capello még jobban elbizonytalanítja kapusait

Vágólapra másolva!
Csak közvetlenül az esti, Algéria elleni mérkőzés előtt jelöli ki kezdőkapusát Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az is előfordulhat, hogy ismét Robert Green kap lehetőséget, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok ellen hatalmas potyagólt kapott.
Vágólapra másolva!

A Guardian helyszíni riportja szerint a csütörtöki edzésen a három kapus felváltva védett, Robert Green mellett Joe Hart és David James is keményen dolgozott, miközben a szakvezetés árgus szemekkel figyelte őket.

A lap kiküldött munkatársa megkérdezte Capellótól, nem lehet-e zavaró kapusai számára, hogy csak két órával a mérkőzés előtt nevezi meg, ki véd.

"Nem. Miért, annak kellene lennie? Minden játékosnak készen kell állni a játékra. Nincs itt semmilyen probléma, én így csinálom, s nincs szándékomban változtatni az elveimen" - mondta az olasz edző.

"Az első Milannal töltött évemben mindig a meccsnap előtti vacsorát követően mondtam el a kezdőcsapatot. Aztán amikor harmadszor is úgy jártam, hogy sérülés vagy betegség miatt változtatnom kellett, úgy döntöttem, ebből elég volt. Azóta csak a meccs előbb jelölöm ki a kezdő tizenegyet."

A legtöbb szakember szerint a kapus egyben bizalmi poszt is, Capello azonban inkább bizonytalanságban tartja három hálóőrét. Az edzésriport szerint nem véletlen, hogy Green kifejezetten idegesnek tűnt, bár Capello azt elmondta, nem haragszik a játékosra.

"Mindenki követhet el hibákat, legyen az védő, csatár vagy kapus. Nem a hibák, hanem az erények alapján ítélkezem. Green azért kapott lehetőséget az amerikaiak ellen, mert az utolsó, Mexikó elleni felkészülési mérkőzésen jól védett. De továbbra is tartom, a legnagyobb gondot a labda okozza, amely máshogy, magasabban pattan."