Ha Szlovákia játszik, biztosan rezdül a háló

Vágólapra másolva!
Egyelőre teljesen nyitott az F csoport, hiszen az első fordulóban mind a két mérkőzés 1-1-re végződött, így a szlovákok és a paraguayiak összecsapásának megnőtt a jelentősége. Szlovákia az előző 47 meccsén mindannyiszor legalább egy gól esett.
Vágólapra másolva!

A szlovákok nagyon közel álltak a győzelemhez Új-Zéland ellen, az utolsó percben kapott gól pszichésen aligha tett jót a gárdának. A szakvezető, Vladimír Weiss egyenesen tragédiának nevezte, hogy csapata nem tudta begyűjteni a három pontot, és Paraguay ellen hasonló mérkőzésre számít, legalábbis abból a szempontból, hogy második ellenfelük is a védekezésre épít.

A dél-amerikaiak argentin szövetségi kapitánya, Gerardo Martino ugyanis kijelentette: "Szerintem nem is kell megnyernünk a hátralévő meccseinket ahhoz, hogy továbbjussunk, elég lesz két döntetlen is."

Ennek némileg ellentmond, hogy a hírek szerint a paraguayiak három csatárral kezdenek. Az első találkozót csak a kispadon kezdő Roque Santa Cruz várhatóan ott lesz a kezdők között, mégpedig a középpályás Aureliano Torres helyén. De a szlovák együttes összeállítása is változik: az Új-Zéland ellen sérülés miatt hiányzó szélső, Miroslav Stoch immár egészséges, vállalni tudja a játékot. Így aztán az első találkozón a középpályán szereplő Stanislav Sesták fellép a csatársorba Erik Jendrísek helyére, és összeáll az a kezdőtizenegy, amely tulajdonképpen végigjátszotta a selejtezőket.

A semleges szurkolók azért abban bízhatnak, hogy Szlovákia utoljára 2005-ben játszott gól nélküli mérkőzést, azóta 47 összecsapása mindegyikén legalább egyszer a kapuba került a labda.

"Pontot már szereztünk, reméljük, még győzelemnek is örülhetünk Dél-Afrikában" - írta saját blogjában a szlovákok magyarja, Saláta Kornél, aki ezúttal sem várható a kezdőcsapatba.

A 13.30-kor kezdődő mérkőzés várható kezdőcsapatai:
Szlovákia:Mucha - Zabavník, Skrtel, Durica, M. Cech, Weiss, Strba, Hamsík, Stoch, Vittek, Sesták. Szövetségi kapitány: Weiss.
Paraguay: Villar - Bonet, Alcaraz, Da Silva, Morel Rodríguez, Vera, V. Cáceres, Riveros, Santa Cruz, Haedo-Valdez, Barrios. Szövetségi kapitány: Martino.