Széthúznak az angolok, Terry Capello háta mögött szervezkedik

Vágólapra másolva!
Vasárnap este John Terry kezdeményezésére válságértekezletet tartott az angol válogatott, de a Guardian szerint erős kritikával készülő Terry végül látványosan csendben maradt, mert a válogatott kulcsjátékosai nem támogatták elképzeléseit.
Vágólapra másolva!

Nem csak a francia válogatott környékén nincs minden rendben, a két meccsen két pontot szerző angol válogatott sincs híján belső konfliktusoknak. A korábbi csapatkapitány, John Terry - akit amiatt váltottak le, mert elcsábította Wayne Bridge barátnőjét - kezdeményezésére a válogatott vasárnap este válságértekezletet tartott a rossz szereplés okainak kiderítésére.

A Guardian szerint a találkozó előtt Terry nyíltan pedzegette, hogy keményen szembesítené Capellót néhány kritikával. "A játékosoknak el kell mondaniuk, mit éreznek ilyen teljesítmény után. Ha ez elszomorítja Capellót, akkor erre azt mondom: és akkor mi van? Ha nem vagyunk egymással őszinték, semmi keresnivalónk itt" - jelentette ki Terry a találkozó előtt.

A Guardian szerint Terry azt akarta elérni, hogy az előző két meccsen látott 4-4-2-es játékrendszer helyett 4-5-1-es hadrendre váltsanak és a kezdőcsapatba akarta lobbizni Joe Cole-t a kreatívabb támadójáték érdekében. A Guardian szerint a csapatból, többen - például Frank Lampard, Wayne Rooney és Steven Gerrard - is szükségét érezték egy lelkizésnek, ahol elmondhatják problémáikat, de a csapat többsége szerint Terry túl messzire akart menni.

A beszélgetés megtörtént, Terry azonban látványos csöndben maradt. A Guardian szerint a csapat meghatározó tagjai nem támogatták, ezt Terrynek az edzői stáb egyik vezetője mondta el a találkozó előtt. Capello is nyitott volt a párbeszéde, a Guardian szerint több témában is hajlott a kompromisszumra.

A játékosok azt mondták Capellónak, hogy nem értenek egyet azzal a szokásával, hogy csak a meccsek előtt két órával hirdet kezdőcsapatot és szerintük azt is rosszul kezelte az edzői stáb, amikor Robert Green potyája után csak az utolsó pillanatban hozták nyilvánosságra, hogy David James véd a következő meccsen. A Guardiannek arról nincs információja, hogy Capello fog-e változtatni a kritizált szokásán.

Az angol válogatott szerdán Szlovénia ellen lép pályára és valószínűleg csak győzelemmel léphet tovább.