Maradonát bántja, ha valaki kézzel ér a labdához

Vágólapra másolva!
Diego Maradona meg volt rökönyödve a Brazília-Elefántcsontpart mérkőzés második gólját látva. Az argentin szövetségi kapitány nem érti, Stéphane Lannoy játékvezető hogy nem vette észre Luis Fabiano kezezését az esetnél. Talán már elfelejtette, hogy az ő sokkal látványosabb mozdulata is észrevétlen maradt 1986-ban.
Vágólapra másolva!

"Dupla kézilabdának" nevezte Diego Maradona Luis Fabiano mozdulatát a vasárnapi Brazília-Elefántcsontpart mérkőzés második gólja előtt.

"Fabiano a gól előtt kézzel vitte el a labdát, kétszer is így ért hozzá, ez teljesen evidens" - állapított meg az argentin kapitány. Mondhatom, dupla kézilabda volt a mozdulat."

Luis Fabiano vitatott gólja 0:13-tól látható a videón

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=JcAEXi1AKoASGv0O

A nyilatkozat kissé furán veszi ki magát Maradona szájából, aki az "Isten keze" néven elhíresült mozdulat révén minden idők leghíresebb kézzel szerzett gólját mondhatja magáénak. Az 1986-os mexikói világbajnokságon az Anglia elleni negyeddöntőben az argentin csapat első góljánál Maradona együtt ugrott fel Peter Shiltonnal, az angolok kapusával, és nemes egyszerűséggel elütötte előle a labdát.

A futballtörténelem leghíresebb szabálytalan gólja

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=JqtYE9DXCIkXTbAx

Bár az is igaz, hogy annyira azért volt karakán Maradona, hogy meg is említette az esetet, belecsomagolva a vasárnapi mérkőzés játékvezetőjének, Stéphane Lannoynak címzett kritikát.

"Ami igazán tragikomikus volt, hogy a bíró mosolygott az eset után. Sétált vissza a kezdőkörbe, és közben kedélyesen mosolygott - ez sokkolt engem, mert ezek szerint látta, ami történt. De akkor miért nem szankcionálta? Amikor az angolok ellen kézzel szereztem a gólt, akkor nem nevetett a bíró, teli volt kétséggel, a partjelzővel beszélt, még negyedik játékvezető sem volt. A közönséget nézte, tőlük várt segítséget."

Maradona a kritikák után azért egy dicséretet is tartogatott a braziloknak, persze azt is a maga stílusában. "A brazilok nem játszottak jól, viszont nyerik a meccseiket, azaz még mindig ők az egyik esélyesei a világbajnokságnak."