Capello: Nem őrültem meg, a vb-döntő a célom

Vágólapra másolva!
Fabio Capello, az angol válogatott szövetségi kapitánya szilárdan hisz abban, hogy csapata Szlovéniát legyőzve továbbjut a C csoportból, és akár a világbajnokságot is megnyerheti.
Vágólapra másolva!

Anglia szerda délután élet-halál mérkőzést játszik a C csoportot vezető Szlovéniával. Wayne Rooney-ék csak abban az esetben jutnak biztosan a nyolcaddöntőbe, ha legyőzik Matjaz Kek csapatát. A vereség biztos kiesést, a kis gólkülönbségű döntetlen szinte biztos, hogy kiesést, míg egy gólzáporos remi talán továbbjutást ér.

Fabio Capello azonban nem foglalkozik az ilyen esélylatolgatásokkal, ő továbbra is rendületlenül hisz csapatában.

"Ez egy nagyon jó csapat. Ha nyerünk... nem is... miután nyertünk Szlovénia ellen, mindenkinek számolnia kell velünk" - adott hangot reményeinek az olasz tréner az angol The Sun című lap hasábjain.

De ez még csak a kezdete volt Capello jövendőmondó előadásának. Ő ugyanis nem éri be a szimpla továbbjutással.

"Nem őrültem meg, amikor azt mondom, hogy a célom továbbra is a világbajnoki döntő."

A kapitány beszélt John Terryről, és az elmúlt napokban egész Angliát lázban tartó ügyről, miszerint a volt csapatkapitány a háta mögött szervezkedett. Capello szerint azonban nincs Terry-ügy.

"Nincs ilyen ügy. Terry a csapat egyik legfontosabb és legjobb játékosa. Inkább a meccsről beszéljünk, mint Terryről. Nagyon fontos mérkőzés vár ránk, és örömmel látom, hogy a játékosok csak a meccsre koncentrálnak."

Capello szerint teljesen normális, hogy, amikor ilyen nagy a tét, a játékosokon is nagy a nyomás, de szerinte mindenki jól viseli a helyzetet.

"A tét menni vagy maradni. Győznünk kell, és a játékosok tudják, hogy ez az egyetlen elfogadható eredmény számunkra" - adott iránymutatást Capello a délutáni ütközet előtt.