Erőszakot kell vennie magán a svájci válogatottnak

Vágólapra másolva!
Meglehetősen bonyolult a helyzet a H csoportban, de annyi biztos, hogy Svájc egy kétgólos győzelemmel biztosan továbbjut. Mindez azt jelenti, hogy Ottmar Hitzfeld csapatának támadnia kell - ami tovább bonyolítja helyzetet.
Vágólapra másolva!

A svájciak fő erőssége ugyanis a védekezés, sőt, a válogatott nemrég új világbajnoki rekordot állított fel: 558 percen keresztül nem kapott gólt. Hitzfeld maga is elismerte, hogy együttesének több rizikót kell vállalnia: "Más a helyzet, mint Chile ellen volt, most támadnunk kell, de mindenképpen nagy előny, hogy a saját kezünkben van a sorsunk" - nyilatkozta a szakember, aki szerint a hondurasi védelem nem elég szervezett.

Hitzfeld azt is elmondta, tervei szerint nem figyel majd arra, hogyan áll a csoport másik mérkőzése: "A félidőben megkérdezem az eredményt, de ezen kívül csak a lefújás után akarom tudni, hogyan végzett Chile és Spanyolország". Ezt persze nehéz elhinni, figyelembe véve, hogy a másik találkozó nagyban befolyásolhatja a svájciak továbbjutását: ha a spanyolok kikapnak, akkor Svájcnak egy döntetlen is elég.

A chileiek ellen kiállított Valon Behrami helyét Tranquillo Barnetta foglalhatja el, és a csatársorban várhatóan megint az Alexander Frei, Blaise Nkufo duó játszik majd, Eren Derdiyoknak csak a kispadon jut hely.

A vébén a hondurasi válogatott az egyetlen, amely pont és szerzett gól nélkül áll, ennek ellenére a közép-amerikai gárdának még megvan a matematikai esélye a továbbjutásra. Ehhez azonban az kellene, hogy Chile legyőzze a spanyolokat, a közép-amerikaiak pedig Svájcot, és a két meccs összesített gólkülönbsége legalább négy legyen. Erre persze kicsi az esély, de Honduras mindenképpen szépen szeretne búcsúzni a tornától. Reinaldo Rueda szövetségi kapitánynak nincs oka (és nagyon lehetősége sem) a változtatásra, a megszokott kezdő tizenegynek szavaz bizalmat, a csatársorban Carlos Pavón lesz David Suazo társa.

A várható kezdőcspatok:
Svájc: Benaglio - Lichtsteiner, Grichting, Von Bergen, Ziegler, Barnetta, Inler, Huggel, Gelson Fernandes, Frei, Nkufo. Szövetségi kapitány: Hitzfeld.
Honduras: Valladares - Mendoza, Chávez, Figueroa, Izaguirre, E. Álvarez, W. Palacios, Guevara, Espinoza, Pavón, D. Suazo. Szövetségi kapitány: Rueda.