Maradona megtalálta az okát Messi kínlódásának

Vágólapra másolva!
Az argentin szövetségi kapitány szerint a világbajnokság hivatalos labdája tehet róla, hogy Lionel Messi nem a megszokott fényében tündököl Dél-Afrikában.
Vágólapra másolva!

Diego Maradona addig gondolkodott azon, hogy Lionel Messi miért nem képes a Barcelonában megszokott formájában teljesíteni a dél-afrikai világbajnokságon, míg végül rájött a megfejtésre. A szakvezető szerint a vb-labda, azaz a sokat szidott Jabulani tehet róla, hogy az argentin zseni még nem tudott a kapuba találni.

"Én magam is kipróbáltam a labdát edzésen" - mondta Maradona. "Nem lehet rendesen sarokra rúgni, és lehetetlen vele szélről a távolabbi kapufa mellé rúgni, mert nem lehet tekerni, csak egyenesen tud szállni a labda. Ezért nem is láttunk még igazán értékelhető mozdulatot a vb-n, mert a játékosok egyszerűen képtelenek kontrollálni a labdát" - tette hozzá az argentinok legendája, noha amint az ezen a videon látszik, Maradona azért elboldogul a Jabulanival.

Nyilvánvaló ugyanakkor, hogy a szövetségi kapitány csak sztárjátékosa válláról akarta levenni a terhet ezzel a nyilatkozattal, hiszen akár Messi teljesítményét, akár az utóbbi napok produkciót nézzük, már vajmi kevés igazság van a szavaiban. Az például, hogy Messi nem lőtt gólt Nigéria ellen, a legkevésbé rajta múlt, a labda ugyanis pont úgy csavarodott és pont oda ment, ahová Maradona szerint képtelenség rúgni.

Szerdán a német Mesut Özil (0:32-nél), csütörtökön az olasz Fabio Quagliarella lőtt nagy gólt távolról (0:42-nél), a japánok Dánia elleni három góljából pedig kettő is látványos szabadrúgás után született.