Iniesta: Villa góljáig pályán sem voltunk

Vágólapra másolva!
A spanyol válogatott a rossz rajt után végül hozta azt, amit a nagy többség elvárt, és bejutott a legjob 16 közé a labdarúgó-világbajnokságon. A Chile elleni győzelem ellenére kritikusak voltak a spanyolok, David Villa szerint főleg támadójátékban kell javulni a portugálok elleni nyolcaddöntőre, Andrés Iniesta pedig azt jegyezte meg, hogy az első gólig gyengén játszott az Eb-győztes.
Vágólapra másolva!

A meccs első gólját szerző David Villa szerényen fogadta a gratulációkat a vegyes zónában, és saját érdemei helyett a csapatot dicsérte. "Azért jöttünk, hogy nyerjünk, mindenki tudta, mi a tét. Valóban fontos volt a gólom, de nem ez számít, hanem a továbbjutás. A gól előtt egy pillanatra vacilláltam, hogy átvegyem-e a labdát, de aztán inkább azt választottam, hogy egyből ellövöm, ösztönös megoldás volt. A védelmünk remekül működik, elöl viszont több helyzetet kéne kialakítanunk, Portugália ellen ennél jobb játék kell" - mondta a góllövőlistát holtversenyben vezető támadó, aki egy rekordot már magáénak tudhat, összesen ugyanis hat vb-gólnál tart, ezzel maga mögé utasította Butraguenót, Hierrót és Raúlt.

A Real csapatkapitányát egy másik összevetésben is hamarosan megelőzheti az ősztől a Barcelonát erősítő Villa, aki jelenleg 40 gólnál tart a válogatottban, vagyis már csak néggyel van elmaradva a csúcstartó Raúltól. A második gól szerzője, a meccs legjobbjának választott Andrés Iniesta önkritikusan nyilatkozott a csapat teljesítményéről, szerinte Villa góljáig pályán sem voltak a spanyolok, de örült a győzelemnek, és annak, hogy a társaság a rossz rajt ellenére is egységes és elszánt maradt.

Sergio Ramos már előretekintett a portugálok elleni nyolcaddöntőre, amelyen szerinte előny lehet, hogy az ellenfélből sokan a spanyol bajnokságban játszanak, így jól ismerik őket. "Sok barátom van a portugáloknál, elég csak Cristiano Ronaldót említeni, akire nagyon kell majd figyelnünk, mivel fantasztikus képességű játékos. Nem szabad sokáig azon rágódni, hogy Portugália milyen nehéz ellenfél, világbajnokok akarunk lenni, úgyhogy bárki kerül az utunkba, le kell győznünk".

Marcelo Bielsa, a chileiek argentin kapitánya a kiállítást nevezte meg fordulópontnak, odáig szerinte remekül teljesített csapata. Bielsa elmondta, hogy a játékosokban felemás érzés dolgozott a meccs után, örültek, mivel továbbmentek, de a vereség miatt nem volt felhőtlen az öröm. A csereként beállt és első lövéséből gólt elérő Rodrigo Millar szerint Chile a három meccs alapján megérdemli a továbbjutást, és bár a kitűzött célt a nyolcaddöntővel elérték, Brazília ellen folytatni szeretnék a nagy menetelést.