Kabalakapitánnyal juthat 8 közé Uruguay

Vágólapra másolva!
A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság első, szombati nyolcaddöntőjében két olyan válogatott csap össze, amelytől már a legjobb 16 közé kerülés is meglepetésnek számított. Ehhez képest Uruguay és a Koreai Köztársaság közül az egyik negyeddöntős lesz. A statisztika előbbi sikerét ígéri: a koreaiak még sohasem vertek meg dél-amerikai ellenfelet a vébén, Uruguay pedig húsz éve Tabárez kapitánnyal egyszer már nyerni tudott ellenük.
Vágólapra másolva!

Mindez a dél-amerikai válogatott esetében jelent kisebb szenzációt, hiszen az uruguayiak jelentős vb-múlttal rendelkezik, igaz, utoljára 1970-ben sikerült bekerülniük a legjobb nyolc közé. Ehhez most csak a Koreai Köztársaságot kellene megverniük Diego Forlánéknak, ami nem tűnik teljesíthetetlen feladatnak, és ezzel a játékosok is tisztában vannak, legalábbis Luis Suárez nyilatkozatából ez derül ki.

"Nem számít, hogy ki a következő ellenfél, képesek vagyunk arra, hogy messzire jussunk a vébén" - jelentette ki a Mexikó ellen győztes gólt fejelt csatár.

Az uruguayiakról a vébé előtt is tudni lehetett, hogy remek támadókkal rendelkeznek, a tornán azonban az is kiderült, hogy a védelmükre sem lehet panasz, hiszen a csapat eddig még gólt sem kapott a világbajnokságon.

Oscar Washington Tabárez a Mexikó elleni kezdő tizenegyhez képest valószínűleg csak annyit változtat, hogy a hátsó alakzatban Mauricio Victorino helyett Diego Godín szerepel majd.

A dél-koreaiaknál is a védelemben várható az egyetlen csere: a Nigéria ellen gyengén futballozó jobbhátvéd, Csa Du Ri helyén alighanem Kim Dong Dzsin kezd. Az ázsiai együttes valószínűleg marad az eddigi bevált taktikánál, vagyis csak egy csatárral játszik majd, aki mögött Pak Dzsi Szung a középpályán teljesen szabadon futballozhat.

A Manchester United játékosa szerint az ázsiaiak alaposan kielemezték ellenfelüket. "Megnéztük az uruguayiak eddigi meccseit, és látszik, hogy remek csapatról van szó, de úgy érzem, megfelelően felkészültünk a találkozóra" - állította a koreaiak kulcsjátékosa.

Dél-Korea egyébként a vébéken még sohasem tudott legyőzni dél-amerikai országot, így Uruguay ellen is nyeretlen: az 1990-es vébén 1-0-ra kikapott. Jó kabala lehet, hogy a kétszeres világbajnok szövetségi kapitánya akkor is Tabárez volt.

A várható kezdőcsapatok:
Uruguay: Muslera - Diego Lugano, Godín, Fucile, M. Pereira, D. Pérez, Ríos, A. Pereira, Cavani, Suárez, Forlán. Szövetségi kapitány: Tabárez
Koreai Köztársaság: Dzsung Szung Rjong - Kim Dong Dzsin, Cho Jong Hung, Li Dzsung Szu, Li Jung Pjo, Li Csung Jong, Ki Szung Jong, Kim Dzsung Vu, Pak Dzsi Szung, Jom Ki Hun, Pa Dzsu Jung. Szövetségi kapitány: Hu Dzsong Mu

www.global-soccer.eu