A zseniális Suárez kiejtette Dél-Koreát

Vágólapra másolva!
A kapusokat kivéve mindenki alaposan kitett magáért az Uruguay - Dél-Korea nyolcaddöntőn. Dzsung Szung Rjong és Fernando Muslera hibája után lett 1-1 a meccs, melynek hajrájában Suárez villant egyet, és egy brilliáns góllal mindent eldöntött.
Vágólapra másolva!

Nyolcaddöntő:
Uruguay - Dél-Korea 2-1 (1-0)
Port Elizabeth-stadion, v: Wolfgang Stark (német)
gól: Suárez (8., 80.), illetve Li Csung Jong (68.)
Uruguay: Muslera - Godín (Victorino, 46.), Diego Lugano, Fucile, M. Pereira - D. Pérez, Arevalo Ríos, A. Pereira (Lodeiro, 74.), Cavani - Suárez (A. Fernandez, 84.), Forlán
Dél-Korea: Dzsung Szung Rjong - Csa Du Ri, Cho Jong Hung, Li Dzsung Szu, Li Jung Pjo - Li Csung Jong, Ki Szung Jong (Jom Ki Hun, 85.), Kim Dzsung Vu, Pak Dzsi Szung, Kim Dzse Szung (Li Dong Guk, 60.) - Pak Dzsu Jung
A továbbjutó a Ghána - Egyesült Államok meccs győztesével játszik

Dél-Korea egy határt már átlépett, történetében először jutott tovább vb-csoportból nem hazai pályán. Ázsiai együttes viszont még sosem győzött le dél-amerikait vb-n, ez lehetett tehát a második mérföldkő, amit elhagy Huh Dzsung Mu csapata.

Uruguay egyszerűbben készült, az idei aranycipős Diego Forlán kijelentette: "Nem számít, hogy ki a következő ellenfél, képesek vagyunk arra, hogy messzire jussunk." Ugyanakkor a dél-amerikaiak nem csak kiváló ékpárjukban bízhattak, hanem védelmükben is, amely eddig nem kapott gólt a tornán.

A két csapat 1990-ben már találkozott vébén, akkor Uruguay 1-0-ra győzött, a mostani szövetségi kapitánnyal, Oscar Washington Tabárezzel a kispadon.

A vb eddigi legnagyobb kapusbakija

A meccs elején Korea tartotta a labdát, három és fél perc után Pak Dzsi Szung harcolt ki szabadrúgást húsz méterre az ellenfél kapujától. Pak Csu Jung, a Monaco légiósa kapufát lőtt, Muslera kapustól simán bemehetett volna.

Rögtön az ellentámadásnál Suárez kavart a kapu előtt, a kipattanót Forlán szerezte meg, aki viszont pont középre lőtt.

A nyolcadik percben óriási hibát követett el a koreai védelem: Forlán a bal szélről gurított keresztbe a kapu előtt, Dzsung Szung Rjong kapus azonban ahelyett, hogy kiütötte vagy megfogta volna a labdát, hagyta tovább gurulni, Suárez lecsapott rá és az üres kapuba lőtt.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=P6VjlpZ8UGO0yDOl

Négy perc múlva ismét Uruguay előtt adódott helyzet, ezúttal Suárez cselezgetett bal oldalt, visszagurított Arevalo Rios elé, aki tisztán lőtt, de rosszul. Óriási darálás kezdődött, kevés helyzettel. Suárez egyedül mehetett volna kapura, de Stark játékvezető tévesen állította meg lesen. A német bíró később elnézte Kim Dzsung Vu kezezését is, amiért büntető járt volna Uruguaynak.

Pak Csu Jung egy veszélyes távoli lövéssel jelezte az ázsiai csapat jelenlétét. Félidő vége felé egyre erőteljesebben támadott Korea, de valami kis hiba mindig becsúszott az összjátékba. Csa Du Ri felismerte az átlövésben rejlő lehetőségeket, próbálkozott is kétszer, pontatlanul.

Hibázott Muslera is

Szünetben Victorino érkezett az uruguayi védelembe, az eső pedig eleredt. Szünet után szinte azonnal gólt lőhetett volna Suárez, de Dzsung Szung Rjong ezúttal résen volt. Ettől kezdve beszorította Uruguayt Korea, Pak Dzsu Jung egyenlíthetett volna, de az égbe lőtte az elé visszafejelt labdát.

A dél-koreaiak úgy rohantak, mint a legszebb hiddinki időkben, Tabarez csapatának csak védekezni maradt ereje. Csa Du Ri beadása után Pak Dzsi Szung fejelt jól, de Muslera védett, Ki Szung Jong buktatásáért Korea is kaphatott volna büntetőt, Stark ezt sem vette észre.

Forrás: AFP
Koreai öröm

Ami nem sikerült akcióból, szabadrúgásból igen: Muslera későn jött ki egy kapuja elé ívelt labdára, Li Csung Jong simán elfejelt mellette. A Bolton Wanderers középpályása két perccel később belőhette volna a második gólt is Uruguaynak, de rosszul célzott egy villámgyors támadás végén.

Korea kiválóan játszott, még Dzsung Szung Rjong kapus is összekapta magát: előbb higgadtan visszalépett egyet a gólvonalon, ölében a labdával, aztán nagyot védett Suárez erős lövésénél. Az ázsiaiak mintha elfáradtak volna a brutális iramtól, amit diktáltak, az utolsó negyedóra uruguayi támadásokkal indult.

Suárez villant, Li Dong Guk nem

Tíz perc maradt, mikor Suárezhez került a labda a tizenhatos bal csücskénél, az Ajax támadója csinált egy cselt, majd a hosszúba csavart - a labda a kapufáról vágódott be, szépségdíjas gólt volt.

Forrás: AFP
Suárez mesteri gólja döntött

Li Dong Guk ismét egyenlíthetett volna, egyedül lépett ki a védők vonalából, s bár nem túl jól lőtt, a labda átment Muslera hónalja alatt, haladt a gólvonal felé, de Lugano beérte még a kritikus zóna előtt. Dél-Korea kétségbeesetten támadott a végén, de már helyzetet sem sikerült összehoznia, Uruguay jutott a legjobb nyolc közé, ahol a Ghána - Egyesült Államok meccs győztesével találkozik majd.