A FIFA-elnök bocsánatot kért Angliától és Mexikótól

Vágólapra másolva!
Megtörte hallgatását Sepp Blatter, a FIFA elnöke, a játékvezetői hibák miatt bocsánatot kért Angliától és Mexikótól, és azt mondta, tárgyalni fognak a videobíró bevezetéséről.
Vágólapra másolva!

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, Sepp Blatter elnézést kért amiatt, hogy a játékvezetők érvénytelenítették Frank Lampard szabályos gólját az angolok németek elleni nyolcaddöntőjében és hogy megadták Carlos Tévez Mexikó ellen szerzett lesgólját. Blatter azt mondta, újra megvizsgálják, hogy bevezessék-e a videobírót.

"Nyilvánvaló, hogy az elmúlt napokban történtek hatására nonszensz lenne, ha a FIFA nem gondolkodna el a videobíró bevezetésén" - mondta Blatter, hozzátéve, hogy a szabályok megalkotásáért felelős IFAB júliusi ülésén fogják érinteni a témát.

"Személyesen nagyon sajnálom, ha látok egy egyértelmű bírói hibát, de ez még nem jelenti egy torna vagy a labdarúgás végét, ezek a dolgok bármikor előfordulhatnak" - visszhangozta ugyanakkor korábbi érveit a videobírók ellen.

"Az egyetlen dolog, amit jelen esetben tehettem, hogy beszéltem az angol és a mexikói szövetség vezetőivel és bocsánatot kértem tőlük. Megértem, hogy nem örültek a játékvezetők döntéseinek, akárcsak az emberek kritikáit is" - jelentette ki a FIFA elnöke.

A vasárnapi nyolcaddöntők után össztűz zúdult a FIFA-ra, hogy vezessék be a videobírót a sorozatos játékvezetői hibák miatt. Capello és több angol játékos is részben a meg nem adott gólnak tudta be a kiesést, még David Cameron brit miniszterelnök is a videobíró bevezetése mellett érvelt. Dél-Afrikában tartózkodó tudosítónk szerint nem csak támogatói vannak a videobírónak, a német játékosok nem értenek egyet a kérdésben.