Az angolok a vb helyett már a magyar meccsel foglalkoznak

Vágólapra másolva!
Akad olyan angol drukker, aki csak a csapat felét cserélné le, a vérmesebbek azonban a világbajnokságon kudarcot vallott komplett válogatottat szélnek eresztenék - szűrhető le az angol Fansonline.net nevű fórumoldal hozzászólásaiból.
Vágólapra másolva!

Két nappal az angol válogatott vb-búcsúja után a szurkolók már a következő meccsre összpontosítanak: augusztus 11-én Anglia a magyar válogatottat fogadja a Wembley-stadionban. A szurkolói fórumokon már megindult a csapatépítés, s a hozzászólók bizony nem bánnak kesztyűs kézzel a Dél-Afrikában leszerepelt együttessel.

A mértéktartóbb szurkolók legalább a csapat gerincét megtartanák: a Hart - Johnson, Dawson, Terry, Cole - Parker, Barry - Walcott, Gerrard, Milner - Rooney tizenegyből csak a West Ham Unitedban játszó Scott Parker nem volt tagja Fabio Capello válogatottjának. A Feedtheyak nevű kommentelő összeállításában máris megjelenik az, amiről Michael Owen beszélt a németek elleni meccs után: az ötfős középpálya, ami elég masszív, ugyanakkor elég gyors és kreatív is lenne a komoly játékerőt képviselő csapatokkal szemben. Az összeállítást jegyző drukker szerint "drasztikusabb változtatásra nincs lehetőség", mert ehhez jelenleg nem áll rendelkezésre elég válogatott szintű játékos.

"Az egyetlen csatár Rooney lehet, mert Crouch nem elég ügyes, Defoe pedig nem elég erős ahhoz, hogy egyedül felvegye a küzdelmet a védőkkel" - érvelt Feedtheyak.

A hátvédsor közepén még mindig Terry a bástya, mellette azonban nem szerepelhet Matthew Upson, mert ő pont olyan játékos, mint Terry. Jamie Carragher túl lassú, Ladley King folyton sérült, Rio Ferdinand is gyakran küzd kisebb-nagyobb sérülésekkel. Inkább a fiatalokat tenné előtérbe a szurkoló: Joleon Lescott, Micah Richards, és elsősorban a Tottenhamben brillírozó Michael Dawson.

Feedtheyak leteszi a garast a Gerrard-Lampard vitában is, mégpedig előbbi mellé. A liverpooli irányító mellett a dinamizmusa szól, de ha nem megy neki a játék, akkor még mindig be lehet küldeni a helyére a Chelsea középpályását. A fórumozók máris neki adták az állást, évi 4 millió fontos fizetéssel, ő viszont sértődötten visszautasította, mondván, miért pont ő legyen az elmúlt tíz év legrosszabbul fizetett angol menedzsere.

Mások szerint már a magyarok elleni meccsen is mélyebb változásokra lesz szükség, ezért - The_Doctor szerint - a kezdőben alig maradna vébét megjárt játékos. A Hart - Johnson, G. Cahill, Richards, K. Gibbs - Rodwell, Muamba - Wilshire - Walcott, Johnson - Rooney kezdőcsapatban a 25 éves manchesteri csatár és a 26 éves Glen Johnson képviselné a rutint, a többiek 19 és 23 év közötti fiatalok, akik valóban egyre több lehetőséget kapnak klubjukban (Arsenal, Tottenham, Manchester City).

A következő tizenegy többnyire nagy csapatok már ismert focistái, nem úgy, mint az alábbi válogatott - amelyet Pompeyblue55 állított össze - tagjai: Hart - Richards, Davies, G. Cahill, Gibbs - Huddlestone, O'Hara - A. Young, Milner, A. Johnson - Agbonlahor.

A Portsmouth játékosa, Jamie O'Hara eddig még szóba sem került a válogatottnál (az U21-eseknél szerepelt hétszer), míg a Tottenham középpályása, Tom Huddleston eddig egyszer, egy Brazília elleni barátságos meccsen játszott a nemzeti csapatban 2009-ben, az Aston Villa csatára, Gabriel Agbonlahor pedig háromszoros válogatott.

Előkerült a radikális fiatalítás gondolata is, az akció középpontjában, akárcsak nálunk, egy sikeres korosztály áll, méghozzá az idén tavasszal hibátlan teljesítménnyel Európa-bajnokságot nyerő U17-esek.