Kinek szurkoljunk, ha kiesett a csapatunk?

Vágólapra másolva!
A szurkolók könnyen elkeserednek, ha kedvenc csapatuk elbúcsúzik a világbajnokságtól. Magyarországon sokan drukkolnak az angoloknak, az olaszoknak vagy a portugáloknak, a vb azonban a kedvencek kiesése után is folytatódik, emiatt érdemes magunknak egy új csapatot választani. Összeszedtünk néhány érvet a még versenyben maradt nyolc válogatott mellett.
Vágólapra másolva!

Hollandia

A hollandok eddig remekül hasítanak a vb-n, valamennyi mérkőzésüket magabiztosan nyerték meg. A keretben számos olyan focista van, akik miatt érdemesek lehetnek a rokonszenvünkre, Sneijder remek passzait, Robben szólóit vagy Elia pimasz cseleit a végtelenségig tudnánk nézni. Talán nincs még egy olyan ország, amely annyira megérdemelné a végső győzelmet, mint a rendszeresen a siker kapujában elbukó Hollandia.

Forrás: AFP

Brazília

Az elmúlt években sokan szapulták Dungát, amiért a hatékonyságot helyezi előtérbe a látványossággal szemben. A vb-n látott brazil-meccseken azonban nem lehetett unatkozni, Manchester elhagyása csodát tett Robinhóval és Elanóval, ha pedig 11 Maiconból állna a brazil csapat, akkor talán a legelvakultabb brazilgyűlölők is ujjongva drukkolnának a dél-amerikaiaknak.

Forrás: AFP

Uruguay

Kevés szeretnivalóbb lehet egy olyan csapatnál, amelyért a marcona emberek hírében álló bányászok is rajonganak. Uruguayért egy egész bányászváros szorít, a csapat dél-afrikai szálláshelyéül szolgáló Kimberley-ben annyira megkedvelték Forlánékat, hogy ellentétben a földrész többi részével még Ghána ellen is az uruguayiaknak fognak szorítani.

Forrás: AFP

Ghána

Az egyetlen versenyben lévő afrikai országban egy egész kontinens bízik. Milovan Rajevac remek együttest rakott össze, és elég bátor volt ahhoz, hogy a nem túl taktikus, de gyönyörű megmozdulásokra képes csapatából még az emblematikus játékosoknak számító Stephen Appiah-t és Sullay Muntarit is kihagyja. A ghánaiak ráadásul jópofák is, Paintsil például minden meccs után körberohanja a pályát egy ghánai zászlóval, és kiben nem kelt szimpátiát, amikor önfeledten bulizó, mosolygós fiatalokat lát?

Forrás: AFP

Németország

A mostani német válogatottba nehezen tudnak belekötni azok, akik évtizedes sztereotípiáik miatt ellendrukkoltak korábban a németeknek. A német csapat látványos támadófocival lépett túl eddig ellenfelein, és már nyoma sincs az utolsó percekben bekotort szerencsés góloknak. A németeknél korábban hemzsegtek a megosztó játékosok - akiket a magyar focibarátok egy része előszeretettel azonosított a német néppel -, de elmúltak már azok az idők, amikor Stefan Effenberg, Oliver Kahn vagy Jens Lehmann őrjöngése miatt maradt emlékezetes egy mérkőzés.

Forrás: AFP

Argentína

A vb-n az argentin az egyetlen csapat, amiről az embernek az jut eszébe, hogy ez egy igazi család. Maradona előszeretettel kényezteti fiait, a tornán csókok és ölelések százait láthattuk már tőle. Az idős báty, Gabriel Heinze egy kamerán sem átall bosszút állni, ha megzavarják őket egy gólöröm közben, a kisöcsit, Lionel Messit pedig fogadásokkal ösztönzik gólszerzésre. Bár Messi még nem talált be, az argentinok kiváló támadófocit mutattak be eddig, ők rúgták a legtöbb gólt, és a szerencsére sem panaszkodhatnak: már kétszer is, Nigéria és Mexikó ellen is javukra tévedtek a játékvezetők egy-egy góljuknál.

Forrás: AFP

Paraguay

A Paraguay melletti legfőbb érvünk egy modellhez kapcsolódik, Larissa Riquelme ígérete szerint meztelenre vetkőzne, ha válogatottja nyerné meg a világbajnoki címet, és ezt talán a pucér Maradonánál is szívesebben megnéznénk. Persze arra is kíváncsiak lennénk, hogy telefonja helyett hogyan festene a világbajnoki serleg a keblei között. Paraguaynak ugyanakkor nem csak modellei, a mezei szurkolólányai is roppant csábítóak.

Forrás: AFP

Spanyolország

Ennek a spanyol válogatottnak a játékát nehéz nem szeretni, úgy tűnik végleg kinőtték a mindig esélyesként érkező, de semmit el nem érő csapat skatulyáját. Kevés olyan csapat van a világon, amelyik a világbajnokság kiesés szakaszában akkor is támad, amikor előnyben van, a spanyolokra ez a Portugália elleni meccsen abszolút igaz volt, Sergio Ramos talán többször tűnt fel az ellenfél tizenhatosa előtt az utolsó negyedórában, mint a svájci csatárok összesen a vb-n.

Forrás: AFP