Casillas tökéletes, Torres megbukott

Vágólapra másolva!
"Útlevél a Paradicsomba" - ilyen és ehhez hasonló címekkel írnak a spanyol lapok a vb elődöntőbe jutott válogatottról. Ennél messzebb Spanyolország még sosem jutott vébén, pedig Fernando Torres elégtelenre vizsgázott. Vicente del Bosque saját cseréit dicsérte, míg az újságok szerint tökéletes Iker Casillas a jót súgó Pepe Reinát.
Vágólapra másolva!

A madridi sportújság Iker Casillasnak adja a legjobb osztályzatot, a maximális hármast, mert szerinte a kapus egyszerűen tökéletes volt. A karmester Andrés Iniesta és a gólszerző David Villa - aki öt találatával immár egyedül vezeti a góllistát - is ugyanezt az érdemjegyet kapja, a továbbra is formán kívül futballozó Fernando Torres viszont elégtelent.

Iker Casillas, aki nemcsak Cardozo tizenegyesét védte ki, hanem az utolsó percekben Santa Cruz százszázalékos helyzetét is, százkilencedszer volt válogatott, és a második helyen áll a 126-szoros válogatott Andoni Zubizarreta mögött. Casillasnak ez volt a tizenharmadik vb-meccse, ebben a versenyben is csak a korábbi Barca-kapus előzi meg, tizenhat világbajnoki mérkőzéssel, igaz, utóbbinak ehhez négy vb-re volt szüksége, Casillas pedig még csak a harmadiknál tart.

"Óscar Cardozo tizenegyese előtt Pepe Reina, aki egy fenomén, odajött hozzám, és megsúgta, hová fogja rúgni a Benfica csatára. És oda rúgta!" - lelkendezett a Real Madrid kapusa. "Köszönöm Pepének a tanácsot. Infarktusos meccs volt, játszottunk már ennél jobban is, de sebaj. A gólunk olyan volt, mint egy biliárdparti, de hát egy ilyen őrült meccshez ilyen őrült gólt dukál."

Xabi Alonso életében először rontott megismételtetett büntetőt: "Hihetetlen megkönnyebbülést éreztem, amikor a guatemalai bíró lefújta a meccset. Sohasem hibáztam még el olyan tizenegyest, amit megismételtetett a játékvezető. Hát most sikerült. Megőrültem volna, ha emiatt kiesünk. Szerdán Németország következik, amely fantasztikus vb-t produkál, de ami eddig történt, annak nincs semmi jelentősége."

Vicente del Bosque szövetségi kapitány a cseréit dicsérte: "Élvezzük ki a pillanatot, de ne sokáig, mert szerdán jönnek a németek. Eddig is csodálatos volt a válogatottunk, de a java csak ezután következik. Paraguaytól azt kaptuk, amire számítottam: szigorú, taktikus futballt, óriási lelkesedést. Nekünk volt már ennél jobb meccsünk is, de csak az számít, hogy bent vagyunk a négyben. A cseréket az indokolta, hogy kellett valaki, aki a középpályán megtartja a labdát, ez volt Cesc Fábregas, Pedrót pedig azért hoztam be, hogy legyen lendülete a támadójátékunknak. Mindkét húzás bejött. Németországot már legyőztük a 2008-as Eb döntőjében, de ez most egy másik Németország. Duzzad az önbizalomtól, és remekül futballozik. Életünk legnehezebb mérkőzése lesz."

"A gólomnál a két kapufa is azt akarta, hogy a labda bemenjen a hálóba" - nyilatkozta az immár ötgólos David Villa. "Ez volt eddig a legnehezebb mérkőzésünk, az ellenfél remekül játszott, nem tudtuk járatni a labdát, ahogy megszoktuk, mert rögtön a nyakunkon voltak a paraguayiak. A német meccs nagyon kemény lesz, nyilvánvaló, hogy az ellenfelünk nem elégedett meg az elődöntőbe jutással. De mi sem."

Ch. Gáll András