Társoldalunk:

Olvasóink szerint Cannavaro a vb legnagyobb lúzere

2010.07.05. 14:01

A vb-csoportkör lúzerválogatottjába a kiesett csapatok játékosai mellett egy továbbjutott angol futballista, Wayne Rooney is bekerült, ám hamar kiderült, hogy nem a dél-afrikai lesz a Manchester United csatárának a legjobb vb-je, hiszen a németek elleni vesztes meccsen sem tudott gólt lőni. A vb legnagyobb vesztésenek olvasóink mégsem őt, még csak nem is a négy francia játékos valamelyikét, hanem az olaszok csapatkapitányát, Fabio Cannavarót választották.

Cannavarról - aki a voksok 26,6 százalékát kapta meg - ezt írtuk: "Négy éve ő volt a király, ő emelte magasba a trófeát, Aranylabdát is kapott, ám közben megöregedett. Már a Real Madridban is betlizgetett, a Juventusban pedig elérte pályafutása majdnem legmélyebb pontját, ahová végül is a vb-n került. Két gól is a lelkén száradt, és bár ő a csapatkapitány, az olasz sajtó szinte könyörgött Lippinek, hogy hagyja ki a 36 éves játékost a kezdőből, de az ősz szivar hajthatatlan maradt. Az olaszok viszont nem hajtottak, így mehettek is haza, szégyenszemre csoportutolsóként."

A védő amúgy részese volt annak a vb előtti - a szurkolók körében roppant népszerű - reklámnak, amelynek az összes résztvevője (úgymint Wayne Rooney és a vele pingpongozó Roger Federer, valamint Cristiano Ronaldo, Franck Ribéry és a tornáról lemaradt Ronaldinho) óriásit égett a focivébén (vagy éppen Wimbledonban).

Forrás: AFP

A reklámban a fülig érő szájú Cannavaróról dalt énekelnek, miközben csinos lányok táncolnak az ő tiszteletére, ezzel szemben a - cseppet sem sanyarú - valóság az, hogy a vb-n csúnyán megégett olasz bekk Dubajba igazolt, ahol a keddi bemutatóján kiemelte: nem a pénz, hanem az új kaland és a fiatal futballisták fejlődésének a megsegítése miatt választotta az Egyesült Arab Emírségekbeli al-Ahli csapatát.

Sikerként könyvelheti el Cannavaro, hogy a magyar nőknek tetszik: a "ki a vb legjóképűbb játékosa?" szavazáson a hatodik lett.

A szavazás végeredménye:

Név szavazat százalék
Fabio Cannavaro 1008 26,6
Nicolas Anelka 668 17,6
Franck Ribéry 540 14,3
Yakubu Aiyegbeni 535 14,1
Wayne Rooney 368 9,7
Patrick Evra 274 7,2
Ri Mjong Guk 167 4,4
Yoan Gourcuff 83 2,2
Daniel Agger 67 1,8
Zdravko Kuzmanovic 56 1,5
Jon Dahl Tomasson 22 0,6