Spanyol vb-aranyat jósol a pszichopolip

Vágólapra másolva!
Jó hírt kaptak a spanyol szurkolók Oberhausenből: a helyi akvárium lakója, Paul, a csodapolip Spanyolország sikerét jósolta a vasárnapi vb-döntőben, a bronzmérkőzésen pedig ismét a németek mellé állt.
Vágólapra másolva!

A polip, amelynek sokan természetfölötti képességeket tulajdonítanak, a német válogatott eddigi mind a hat meccsének kimenetelét eltalálta, és már az elődöntő után bejelentették, a vasárnapi Hollandia-Spanyolország mérkőzésre is tippelni fog.

"Paul már bizonyított"

Az oberhauseni akvárium szóvivője, Tanja Munzig már előre védelmébe vette a nyolckarú jóst. "Ha Paul pénteken tévedne, akkor sem történik semmi. Már bizonyította képességeit a torna eddigi mérkőzésein. Egyébként pedig bárki tévedhet, még egy polip is" - mondta a szóvivő.

Pault az elmúlt napokban többen is megfenyegették, a spanyol szurkolóktól viszont vasárnap estig nem kell tartania, ugyanis a péntek délelőtti - ezúttal is élőben közvetített - ceremónia alkalmával Paul a spanyol zászlóval díszített dobozból vette ki a kagylót, azaz véleménye szerint Xaviék fogják nyerni a vb-döntőt. Ez volt az első alkalom, hogy a polipnak nem a német csapat valamelyik mérkőzésének kimenetelét kellett megjósolnia.

A spanyol kormányfő is üzent az akváriumba

Az esemény előtt a sztárstátusba került polipnak maga a spanyol miniszterelnök, José Luis Rodriguez Zapatero üzent, jelezve, Spanyolország kész megvédeni Pault. "Aggódom a polipért. Arra gondoltam, talán küldeni kellene mellé egy testőrcsapatot" - mondta Zapatero, de megszólalt az ügyben a spanyol gazdasági és halászati miniszter, Elena Espinosa is. "Hétfőn részt veszek az Európa Tanács ülésén, ahol halászati tilalmat fogok kérni Paulra, a polipra" - ígérte. "Úgyhogy a németek nem fogják tudni megenni őt."

Spanyolország reménykedhet a vb-döntő előtt

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=5Ho2oROrgBDwiPRz

Paul természetesen az Uruguay-Németország bronzmérkőzésre is jósolt, és az elődöntőt megelőző hűtlenség után újfent a németek mellé állt.