Spanyol egységet remél Del Bosque a győzelemtől

Vágólapra másolva!
Szombaton egymillióan tüntettek Katalónia függetlenségéért Barcelonában, vasárnap este mégis egységesebb lehet Spanyolország, mint valaha - Vicente del Bosque, a válogatott edzője legalábbis ezt várja a döntőtől.
Vágólapra másolva!

Vasárnap este Spanyolország Hollandiával találkozik a vb-döntőben. A válogatott korábbi sikerei után már előfordult, hogy katalán és baszk zászlók helyett spanyolt feszítettek ki a kérdéses városokban.

"Egész Spanyolországból érkeztek játékosok a csapatba. Mi egységesek vagyunk, remélem, ez az érzés járja át Spanyolország többi részét is" - fogalmazott Del Bosque. "A sportnak számos jó oldala van, hiszek benne, hogy a futball jobb kapcsolatokhoz vezethez az országunkban."

Szerdán, a Németország elleni elődöntőben hét Barcelona-játékos szerepelt a spanyol kezdőcsapatban - szombaton viszont több mint egymillióan tüntettek Spanyolország északkeleti részén Katalónia autonómiájáért.

"Ez a tüntetés a függetlenségünk kezdete" - mondta egy egyetemista az AFP-nek. A felvonulók pedig egy óriási zászlót bontottak ki a "Önálló nemzet vagyunk, magunkról döntünk" felirattal.