Társoldalunk:

Pénzbírsággal megúszta a vb-trófeára támadó Jimmy Jump

2010.07.13. 16:33

Kétszázhatvan dolláros (mintegy 57 ezer forintos) pénzbírságot szabott ki a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntője előtt pályára rohanó férfira egy johannesburgi bíróság.

A magát Jimmy Jumpnak nevező, 34 éves Jaume Marquet Cot hétfőn délután jelent meg az ítélőszék előtt, amely bűnösnek találta birtokháborítás és lopási kísérlet vétségében.

A katalán férfi közvetlenül a spanyol-holland finálé (1-0) előtt rohant a játéktérre és megpróbált egy sapkát helyezni a győztesnek járó trófeára, amelyet a pálya szélén állítottak ki. A biztonságiaknak éppen az előtt sikerült őt leteríteniük, hogy elérte volna a kupát.

 

 

Cot megrögzött rendzavaró, korábban már több jelentős sporteseményt "színesített" hasonló akcióival, többek között a 2004-es Európa-bajnokság döntőjén is berohant a pályára. De zavart már meg Forma-1-es futamot, Bajnokok Ligája-döntőt, Davis-kupa-mérkőzést és Eurovíziós Dalversenyt is.

A rendőrség közlése szerint további hat embert vettek őrizetbe a vb-döntő előtt, mindannyian azt tervezték, hogy befutnak a pályára.