Romario lecsalózta a FIFA elnökét

romario csalózott
Vágólapra másolva!
Romario, az 1994-es világbajnok brazil válogatott tagja, jelenlegi parlamenti képviselő éles kirohanást intézett a Nemzetközi és a Brazil Labdarúgó Szövetség vezetői ellen, akiket korrupcióval vádolt meg.
Vágólapra másolva!

A volt világklasszis csatár kiemelte: a jövő évi világbajnokság házigazdájaként már így is túl sok pénzt költöttek el a szervezők, és az emberek szeretnék tudni, ezt mire fordították. Hozzátette, reméli, a jövő októberben esedékes parlamenti választásokig sok-sok tüntetés lesz, akár a vb ideje alatt is. A tiltakozások, az utcai megmozdulások az idei Konföderációs-kupa alatt is zajlottak

"Nem várhatunk semmi jót attól a szövetségtől, amelyben van egy zsaroló Jerome Valcke, és egy csaló Sepp Blatter. Ők egyáltalán nem képviselik a világ futballját, pláne nem a brazil labdarúgást. Semmilyen olyan szerződésben nem szabad bízni, amit Valcke írt alá" - mondta Romario, aki hazája labdarúgó-szövetségét és annak elnökét, Jose Maria Marint a korrupt jelzővel illette.

Romario csalózott Forrás: AFP/Antonio Scorza

A FIFA főtitkára, Valcke egy vasárnapi interjúban azt mondta, ő nem akar beszélni a világ legrosszabb emberével, mert Romario "FIFA-, Valcke- és mindenellenes".

A dél-amerikai ország 2007-ben nyerte el a jövő évi vb rendezési jogát, a stadionok nagyon lassan készülnek, és a költségvetés már a többszöröse az előzetesen tervezettnek.