A zene, amitől te is várni fogod a focivébét!

2014.02.01. 14:20

Azt már biztosan tudjuk, hogy J.Lo és Pitbull éneklik a 2014-es labdarúgó-világbajnokság himnuszát. Így itt az ideje, hogy meghallgassuk, mivel készül a szerzőpáros a brazíliai világversenyre. És ha már a vb-zenéknél tartunk, vissza is tekintünk kicsit, és felidézzük a korábbi viadalok leginkább fülbemászó dallamait. Hangerőt fel!

2014. Brazília
A FIFA és a Sony Music január végén ismertették a vb hivatalos dalát, a We Are One (Ole Ola) című számot. Ezt a nyári megnyitón Claudia Leitte, a dél-amerikai ország egyik legtüzesebb énekesnője, valamint a két világsztár, Jennifer Lopez és Pitbull közösen adják majd elő. Íme a dal:

2010. Dél-Afrika
Ki ne emlékezne a Waka Waka (This Time for Africa) című számra? Shakira dalából, melyen közreműködött egy dél-afrikai együttes, a Freshlyground is, több különböző verzió is megtalálható, de csak az alábbit összesen 603 313 744-en látták. Nem semmi!

2002. Dél-Korea, Japán
A 2002-es világbajnokság dala a Vangelis - Anthem mellett Anastacia Boom című szerzeménye volt. Frissítsük fel az emlékezetünket, hiszen az énekesnő különösen dögös volt, amikor előadta!

1998. Franciaország
Ez a zene még ma is elképesztő érzelmeket képes kiváltani belőlem, és ezzel biztosan nem vagyok egyedül. Ricky Martin The Cup of Life-ja (La Copa de la Vida) annyira pörgős, tüzes és forró, hogy még azok is átéléssel éneklik, hogy go go go ale ale ale, akik valójában nem is szeretik a focit.

1994. Egyesült Államok
A Wikipedia szerint a Queentől We Are the Champions egyike a világ legnépszerűbb és legismertebb dalainak, nem hivatalos győzelmi himnuszként pedig gyakran hangzik fel futballmeccseken és egyéb sportmérkőzéseken. Az 1994-es labdarúgó-világbajnokságon azonban hivatalos dalként csendült fel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ajánlataink