Van Gaal az ötvédős rendszerben bízik

Vágólapra másolva!
Louis van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a 30 fős bő keretének keddi kihirdetésekor azt is elmondta, hogy ötvédős rendszert fog alkalmazni a június 12-én kezdődő világbajnokságon.
Vágólapra másolva!

"Három okom van, hogy megváltoztatom a megszokott rendszert. Egyrészt Kevin Strootman sérülése, másrészt nincs minőségi balszélső a csapatban, harmadrészt pedig legalább három kreatív labdarúgót szeretnék a pályára küldeni" - mondta a szakvezető, aki így 5-3-2-es rendszerben fogja szerepeltetni a nemzeti együttest Brazíliában.

Van Gaal szerint három játékosnak volt biztos helye a keretében, Robin van Persie és Arjen Robben mellett Strootmannak, de az AS Roma középpályása márciusban térdszalagszakadást szenvedett, így róla le kellett mondania.

A szakember arról is beszélt, hogy az új szisztéma nem újdonság, ez a régi idők holland futballját idézi, és bármikor, akár meccs közben is könnyedén válthatnak a megszokott 4-3-3-as rendszerre.

A négy éve döntős hollandok a címvédő spanyolokkal, illetve a chileiekkel és az ausztrálokkal találkoznak a csoportkörben.

A 30 fős bő keret:
kapusok: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle), Michel Vorm (Swansea), Jeroen Zoet (PSV)
védők: Daley Blind (Ajax), Stefan de Vrij (Feyenoord), Daryl Janmaat (Feyenoord), Terence Kongolo (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord, Karim Rekik (PSV), Patrick van Aanholt (Vitesse), Paul Verhaegh (Augsburg), Tonny Vilhena (Feyenoord), Ron Vlaar (Aston Villa), Joel Veltman (Ajax)
középpályások: Jordy Clasie (Feyenoord), Jonathan de Guzman (Swansea), Nigel de Jong (AC Milan), Leroy Fer (Norwich), Arjen Robben (Bayern München), Wesley Sneijder (Galatasaray), Rafael van der Vaart (Hamburg), Georginio Wijnaldum (PSV)
csatárok: Jean-Paul Boetius (Feyenoord), Memphis Depay (PSV), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke), Dirk Kuyt (Fenerbahce), Jeremain Lens (Dinamo Kijev), Quincy Promes (Twente), Robin van Persie (Manchester United)