Nem igaz, hogy a kapusok nem szeretik az új vb-labdát

Brazuca, a focivébé új labdája
Vágólapra másolva!
Tetszik a június 12-én kezdődő labdarúgó-világbajnokság hivatalos labdája Júlio Césarnak, a házigazda brazilok kapusának, aki szerint a Brazucával nincs semmi probléma.
Vágólapra másolva!

"Jó a labda, kipróbáltuk. Szerintem a mezőnyjátékosok is szeretni fogják" - mondta az Internazionale és a Queens Park Rangers korábbi játékosa, aki jelenleg a kanadai Toronto FC futballistája. Júlio César négy évvel ezelőtt - mások mellett - élesen kritizálta a dél-afrikai vb labdáját, a Jabulanit, amely véleménye szerint túl könnyű volt és szitált a levegőben. "Szörnyű, olyan labda, amelyet egy szupermarketben veszel" - fogalmazott akkor.

Júlio Césarral kapcsolatos hír, hogy Brazíliában a SportTV.com oldal megszondáztatta a drukkereket, hogy kit látnának legszívesebben a vébén a selecao kapujában, és az Interrel BL-győztes kapus az utolsó helyen végzett, a szavazatok mindössze 1,83 százalékát begyűjtve. A szurkolóknál az Atlético Mineiro kapusa, Victor végzett az élen (52,4 %), és Césart még a botafogós Jefferson (45,7 %) is megelőzte. Persze ne legyenek kétségeink, Luiz Felipe Scolari Júlio Césart fogja védetni a vébén.

Júlio César vetődik a Brazucára egy edzésen Forrás: AFP/Vanderlei Almeida

A mostani torna hivatalos labdáját, a Brazucát két és fél éven át fejlesztették, a készítők a brazil életstílust akarták szimbolizálni a rajta feltűnő rengeteg színnel. A Brazuca mindössze 437 gramm súlyú, teljesen szintetikus anyagból készült, nem varrták, hanem ragasztották, és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség előírásának megfelelően 69 centiméter kerületű. A labdát az Origo az MTK játékosaival tesztelte, a tapasztalatokról itt olvashat.