Az angol vb-siker titka: piros mez, európai bíró, szőke tizenegyesrúgó

This handout picture received from bookmakers Paddy Power on May 28, 2014 shows Professor Stephen Hawking after he presented a formula in London to predict the chances of England winning the 2014 World Cup in Brazil.  Stephen Hawking, one of the world's l
Stephen Hawking egy különleges, gyógyíthatatlan degeneratív idegrendszeri elváltozásban szenved, egy különleges berendezés segítségével képes lassú kommunikációra
Vágólapra másolva!
A statisztikák alapján kidolgozta az angolok sikerének képletét a brazíliai labdarúgó-világbajnokságra Stephen Hawking, a világ egyik legismertebb elméleti fizikusa.
Vágólapra másolva!

A 72 éves brit tudós egy fogadóiroda megbízásából összesítette az elmúlt vb-k adatait az 1966-os angol aranyérem óta. "Felkészültebb vagyok, mint a 2010-es világbajnokság előtt jósoló polip, Paul" - közölte az izomsorvadása miatt évtizedek óta kerekesszékhez kötött, számítógépes hangmodulátorral kommunikáló professzor.

Hawking szerint a piros mez és a 4-3-3-as felállás mellett az európai játékvezető is fontos: a válogatott az általuk vezetett mérkőzések 63 százalékát megnyerte, az Európán kívüli bíróknál viszont csak 38 százalékban volt sikeres. "Az európai bírók jobban rokonszenveznek az angol stílussal és kevésbé az olyan balerinákkal, mint Luis Suárez" - magyarázta a fizikus.

Stephen Hawking egy gyógyíthatatlan degeneratív idegrendszeri elváltozásban szenved, egy különleges berendezés segítségével képes lassú kommunikációra Forrás: AFP/Paddy Power/Tim Anderson

Ami a további útmutatást illeti, az angoloknak annál nagyobb az esélyük a győzelemre, minél közelebb van a kezdési időpont a 15 órához, minél enyhébb a klíma és minél alacsonyabban fekszik a helyszín. A feleségek és barátnők jelen- vagy távolléte ugyanakkor nincs számottevő hatással a válogatott teljesítményére.

Hawking külön figyelmet fordított az Angliában rettegett büntetőpárbajra. A biztos recept szerinte a három lépésnél hosszabb nekifutás, a bal vagy jobb felső sarok megcélzása és világos hajú rúgó kiválasztása. A szőke futballisták ugyanis 84 százalékban értékesítették a 11-eseket, míg a kopaszok 71, a sötét hajúak pedig csak 69 százalékkal találtak a kapuba. Ennek az oka ismeretlen, és a tudomány nagy rejtélye marad, jelentette ki Hawking, hozzátéve: a maga részéről nem rajong a futballért, inkább csak kíváncsiságból vizsgálódott.

"Angolként természetesen végig a mieinknek fogok szurkolni, de a pénzemet a brazilokra teszem" - vallotta be a tudós.