Lavezzit doppingvétséggel vádolják

Ezequiel Lavezzi, foci, argentin
FRANCE, Paris : Argentinian forward Ezequiel Lavezzi poses with the official ball of the 2014 World Cup, "The Brazuca", on December 5, 2013 in a store in Paris. The ball, weighing 437 grammes, underwent two and half years of testing by 600 players and 30 teams throughout the world. The name "Brazuca" was decided in September 2012 after an internet-based opinion poll of Brazilian football fans. It beat off opposition from "Bossa Nova" and "Carvanalesca". AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség orvosi stábja váratlan ellenőrzéssel meglepte az argentin válogatottat, amelynek edzőtáborából Ezequiel Lavezzi és Ángel Di María is hiányzott. Sajtóértesülések szerint ez nem volt véletlen, de a válogatott vezetői tagadják a vádakat.
Vágólapra másolva!

Argentin sajtóértesülések szerint doppingvétséggel vádolják Ezequiel Lavezzit (PSG), az argentin labdarúgó-válogatott erősségét, aki a Real Madridban szereplő Ángel Di Maríával egyetemben nem tartózkodott a nemzeti csapat edzőtáborában a FIFA váratlan ellenőrzésekor. Juan Carlos Crespi, a válogatott sajtósa tagadta mindezt az argentin Clarín honlapján.

Ezequiel Lavezzi Forrás: AFP/Franck Fife

"Ez hazugság, senki sem szólt nekünk, hogy ellenőrzés lesz" - mondta Crespi. "Di María még nem tért vissza a Bajnokok Ligája-döntő óta, azért nem volt ott a helyszínen, ő egyelőre Rosarióban pihen. Lavezzinek pedig én engedélyeztem a távozást családi okok miatt.”

Crespi szerint az ellenőrök elfogadták az indokot és a benyújtott dokumentumokat, a vizsgálatok eredményeiről azonban egyelőre nem kaptak semmilyen értesítést.