Csak a vébén tesztelik igazán a Sao Pauló-i stadiont

Corinthians Arena, Sao Paulo, foci-vb, labdarúgó-világbajnokság
BRAZIL, Sao Paulo : General view of the Arena de Sao Paulo stadium during the Brazilian championship football match between Corinthians and Figueirense as part of its official inauguration, on May 18, 2014, in Sao Paulo, Brazil. The Arena de Sao Paulo, of Brazilian team Corinthians, will host the opening match of the Brazil 2014 FIFA World Cup between Brazil and Croatia on June 12. AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA
Vágólapra másolva!
A második, egyben utolsó tesztmérkőzést is csak alig több mint félház előtt rendezték meg vasárnap a brazíliai labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésének helyszínén, a Sao Pauló-i Corinthians Arénában, ahol így a jövő csütörtöki Brazília-Horvátország találkozó lesz az első meccs, amelyre 65 807 néző előtt kerülhet sor.
Vágólapra másolva!

A vb szervezői eredetileg a kapacitás teljes kihasználásával akarták lebonyolítani a Corinthians-Botafogo brazil bajnokit, ám a múlt héten a helyi illetékesek biztonsági okok miatt nem adtak engedélyt az ideiglenes székekkel felszerelt szektorok megnyitására, így csak közel 38 ezren látták a helyszínen az összecsapást.

A mérkőzés rendezői szempontból jól zárult, nagy problémákat nem észleltek, a szurkolók ugyanakkor továbbra is panaszkodnak, amiért a beengedés nagyon lassan haladt, s több drukker is lemaradt az összecsapás elejéről. Szintén gondot okozott a nézők számára, hogy a helyi személyzet nem tudott megfelelő útbaigazítást adni nekik.

A nyitómeccsen lesz az első telt ház Forrás: AFP/Nelson Almeida

"Biztosak vagyunk benne, hogy június 12-re minden készen áll majd. Másfél hét kemény munka vár ránk, de a nyitómérkőzésre rendben leszünk" - mondta bizakodva Tiago Paes, a helyi szervezőbizottság tagja.

A Corinthians Arénában május 18-án rendezték meg az első tesztmeccset, melyet 36 ezren tekinthettek meg.