Valaki hazudik Diego Costa ügyében

Diego Silva (Atlético Madrid), foci
SPAIN, Madrid : Atletico Madrid's Brazilian-born forward Diego da Silva Costa gestures during the UEFA Champions League first leg semi-final football match Club Atletico de Madrid vs Chelsea at the Vicente Calderon stadium in Madrid on April 22, 2014. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
Luiz Felipe Scolari számított volna a világbajnoki keretben Diego Costára, a brazil születésű, ám a spanyol labdarúgó-válogatottat választó Atlético-csatár szerint azonban a szakember sohasem kereste őt.
Vágólapra másolva!

Hosszú ideig ment a huzavona Diego Costa válogatottbeli szerepléséről, az Atlético Madrid brazil születésű csatára azonban végül úgy döntött, spanyol színekben szeretne pályára lépni a nyári labdarúgó-világbajnokságon.

Costa 1988-ban a legkisebb brazil állam, Sergipe egyik városában, Lagartóban született, de a hazai pályafutása csupán a Barcelona Esportivo Capela ifjúsági csapatára korlátozódott. első profi szerződését 18 évesen a portugál Bragától kapta, majd az Atlético Madrid, a Celta Vigo, az Albacete és a Valladolid érintésével került vissza Madridba.

Diego Costa a spanyolokat választotta Forrás: AFP/Javier Soriano

Ugyan jó formájának köszönhetően tavaly márciusban meghívást kapott Luiz Felipe Scolari brazil szövetségi kapitánytól, és pályára is lépett az olaszok és az oroszok elleni felkészülési mérkőzésen, fél évvel később a spanyolok is meghívták a nemzeti csapatba.

Miután a FIFA szabályai szerint csak a tétmérkőzések számítanak, így semmi akadálya nem volt, hogy országot váltson, és bár a brazilok számítottak volna rá, ő kijelentette, csak a spanyol válogatottban hajlandó a továbbiakban szerepelni. Vicente del Bosque idén februárban pályára is küldte az olaszok elleni mérkőzésen, és a támadó ott van a spanyolok vb-keretében is.

A csatár most egy nyilatkozatában cáfolta, hogy Scolari egyeztetett volna vele, és tagadta, hogy a brazil kapitány ismét hívta volna a válogatottba.

"Scolari sohasem hívott fel telefonon. Az egyetlen edző, akivel beszéltem, Del Bosque volt. Érdeklődött irántam, meghívott ebédelni, és elmondta, hogy számít rám. Brazil vagyok, és ezt sohasem tagadom meg, de most spanyol színekben szeretnék világbajnok lenni" - mondta.

A brazil kapitány ugyanakkor az O Estado de Sao Paulo érdeklődésére azt mondta, ő hívta a csatárt a vébére. "Szerettem volna, ha számíthatok rá, kétszer is beszéltem vele. A probléma az, hogy az egész mögött más érdekek húzódnak meg. A spanyol állampolgárságú Diego Costa előtt megnyílnak a kapuk Európában."

A csatár a 2013-14-es szezonban 36 gólig jutott, az Atléticóval spanyol bajnok lett, és BL-döntőt játszhatott.