Társoldalunk:

Uruguay megnyerné a vébét

2014.06.14. 14:40

1950-ben Uruguay hatalmas meglepetésre vébét nyert Brazíliában, a telt házas Maracanában verve a házigazdát. Fernando Muslera hiszi, hogy ők is képesek ugyanerre.

Ma kezdi a vébén az uruguayi válogatott. Oscar Washington Tabarez csapata Costa Rica ellen lép pályára, az első csopormeccs előtt a kapus, Fernando Muslera taglalta a 2010-ben negyedik helyen végzett Uruguay vébé-esélyeit.

"Szenzációs csoportba kerültünk, én még soha nem láttam ilyen kiegyensúlyozott négyest. Nálunk minden rendben: mindannyian jó barátok vagyunk, egy célért küzdünk, egy irányba húzunk. Már egyszer nyertünk vébét Brazíliában és reméljük, hogy idén ezt meg tudjuk ismételni" - mondta a csoportról, amelyben Anglia és Olaszország szerepel még.

"Egyszer már nyertünk vébét itt"Forrás: AFP/Daniel Garcia

A Galatasaray 27 éves kapusa ugyanakkor szerényen figyelmeztet, hogy Uruguayt ne sorolják az esélyesek közé.

"Fel kell készülnünk arra, hogy lesznek könnyebb és nehezebb pillanataink a világbajnokságon. Leginkább alázatosan kell futballoznunk, még akkor is, ha nagy sztárok játszanak nálunk. A Costa Rica elleni nyitányon nem szabad, hogy meglepetésként érjen minket az ellenfél veszélyes kontratámadása. Meg kell, hogy nehezítsük a dolgukat a középpályán. A nyitómeccsen szerzett három pont hatalmas lökést adhatna az önbizalmunknak, amire nagy szükségünk van a folytatásban" - mondta Fernando Muslera a FIFA hivatalos honlapjának.