Katanec kopoltyúval lélegző brazilokat látott

David Luiz, Oscar, Thiago Silva, foci, foci-vb, brazil fociválogatott
BRAZIL, Sao Paulo : Brazil's midfielder Oscar is helped by his temmates Brazil's defender David Luiz (L) and Brazil's defender and captain Thiago Silva for a cramp next to Japanese referee Yuichi Nishimura (R) during a Group A football match between Brazil and Croatia at the Corinthians Arena in Sao Paulo during the 2014 FIFA World Cup on June 12, 2014. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Brazília nem úgy játszott, mint ahogy egy leendő világbajnoknak kellene, jegyezte meg Srecko Katanec, a szlovén labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a házigazda Horvátország elleni 3-1-es győzelmét elemezve.
Vágólapra másolva!

Srecko Katanec szlovén szövetségi kapitány szerint a Brazília-Horvátország vb-nyitányon csak Oscar teljesítménye volt elfogadható a hazaiaknál, mert ő legalább improvizált, megpróbált színt vinni a játékba, és képes volt egy az egy ellen cselezni.

Katanec állítja, a csapatnak változtatni kell a tempóján, mert a labda lassan jutott el a védőktől a középpályásokig. A játékosok meglepően rosszul passzoltak, és ez korábban egyáltalán nem volt jellemző az együttesre.

Ez messze nem komoly futballteljesítmény volt, állítja Katanec Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

"A vébét a legfelkészültebb csapat nyer, az, amely képes hét mérkőzésen át jól teljesíteni. A horvátok ellen néhány brazil szinte már kopoltyúval lélegzett, annyira nem kapott levegőt. Amíg a horvátok 109 km-t futottak a meccsen, a brazilok csak százat. Ez messze nem komoly futballteljesítmény" - nyilatkozta Katanec a szerb Blicnek. Szerinte aggasztó lehet, hogy David Luiz mennyire görcsölt: "Ez a csapat nem úgy nézett ki, mint egy későbbi világbajnok."

Hulk nem a megfelelő poszton játszott, ott nem tudott kiteljesedni, nem kapott jó labdákat. De úgy érzi, Luis Felipe Scolarinak is fel kellene rázni a csapatot, mert ilyen ritmusú kezdés után nehéz lesz még jobban felpörögni.

A horvátokat is kritikával illette, mert 1-0-s vezetés után leálltak, és a középpálya hiába áll olyan futballozni tudó emberekből, mint Kovacic, Modric és Rakitic, vajmi keveset mutattak meg a tudásukból. "A csapat csak a második kapott gól után ébredt fel és akkor kezdett el játszani. De miért nem tették ugyanezt 1-0-nál? Ha erre az a válasz, hogy megijedtek a győzelem lehetőségétől, akkor az elfogadhatatlan" - tette hozzá Katanec.