Drogba jelenléte győzelmet ért

focivb elefántcsontpart japán csoportmérkőzés
RECIFE, BRAZIL - JUNE 14: Keisuke Honda of Japan (R) shoots and scores his team's first goal past Boubacar Barry of the Ivory Coast during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group C match between the Ivory Coast and Japan at Arena Pernambuco on June 14, 2014 in Recife, Brazil. (Photo by Mark Kolbe/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Hiába játszott félórán keresztül jobban, és szerzett vezetést Honda révén a japán labdarúgó-válogatott, Elefántcsontpart a második félidőben két perc alatt a maga javára fordította a meccset a C csoport első fordulójában.
Vágólapra másolva!

Eredmény, C csoport, 1. forduló:
Elefántcsontpart - Japán 2-1 (0-1) - az élő közvetítés
Arena Pernambuco, Recife
v.: Enrique Osses (chilei)
Elefántcsontpart: Barry - Aurier, Zokora, Bamba, Boka (Djakpa, 75.) - Tioté, Serey Dié (Drogba, 62.) - Kalou, Yaya Touré, Gervinho - Bony (Ya Konan, 78.)
Japán: Kavasima - Ucsida, Josida, Morisige, Nagatomo - Jamagucsi, Haszebe (Endo, 53.)- Okazaki, Honda, Kagava (Kakitani, 86.) - Oszako (Okubo, 67.)
gól: Bony (64.), Gervinho (66.), illetve Honda (16.)
sárga lap: Bamba (54.), Zokora (58.), illetve Josida (23.), Morisige (64.)

Ázsia bajnoka vagy Afrika egyik legjobb válogatottja rajtol jobban? Ez volt a kérdése a C csoport Elefántcsontpart-Japán összecsapásának, amelyet Recife város arénájában rendeztek. A helyszín a japánoknak lehetett ismerős, hiszen majdnem napra pontosan egy éve, 2013. június 19-én már játszottak ott egy Konföderációs Kupa-csoportmeccset, akkor 4-3-ra kikaptak az olaszoktól.

Ugyan az afrikaiaknál Yaya Touré és Didier Drogba is felépült, utóbbi mégsem kapott helyet a kezdőcsapatban, de azt azért sejteni lehetett, hogy nem a kispadról nézi végig majd ezt a kilencven percet. Az is nagy kérdés volt, hogy a tanítvány legyőzheti-e mesterét: a 14-szeres francia válogatott Sabri Lamouchi a 2003-2004-es szezonban még Alberto Zaccheroni kezei alatt futballozott az Interben.

A japánok kezdtek jobban, a 16. percben Honda lőtt bombagólt, de ezek kívül még kétszer kellett komoly védést bemutatnia Barry kapusnak. A mezőnyfölény a labdabirtoklásban ugyan nem mutatkozott meg, de az afrikaiak az első 45 percben mindössze egyszer tudtak veszélyeztetni, de Boka távoli lövését, ha üggyel-bajjal is, de védte Kavasima.

Honda szerzett vezetést a japánoknak - A meccsről készült galériáért kattintson a képre! Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Mark Kolbe

Fordulás után nagyobb sebességre kapcsolt Elefántcsontpart, de az élet csak a 60. perc tájékán pezsdült meg, amikor Drogba levetette a melegítőjét, és játékra jelentkezett. A 102-szeres válogatott klasszisnak a személye sokat jelentett, hiszen első labdaérintésére csodálatos sarkazással hívta fel magára a figyelmet, majd sárga lapot harcolt ki Morisigének, és olyannyira lekötötte a japán védők figyelmét, hogy társai hat perc alatt megfordították a meccs állását. Előbb Bony bólintott a kapuba, majd Gervinho, a közös pontot Aurier jelentette, aki két tökéletes gólpasszal járult hozzá a részsikerhez.

Gervinho, a győztes gól szerzője - A meccsről készült galériáért kattintson a képre! Forrás: FIFA via Getty Images/2014 FIFA/Mike Hewitt - Fifa

A hajrá húsz percében Japán már nem tudott újítani, Drogbáék még kihagytak néhány helyzetet, és végül a statisztika őket igazolta, hiszen közel hatvanszázalékos labdabirtoklással, és 21 lövési kísérlettel többet tettek a győzelemért.